Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
26.10.2020
13:53
Brežice, oktober 2020
Foto: arhiv ePosavje.com
V občini Brežice je ta teden odprtih šest vrtcev, otroke iz vrtcev, ki so zaprti, in potrebujejo varstvo, sprejemajo v Vrtcu Mavrica Brežice.

Šest odprtih vrtcev v občini Brežice, a le za nujne primere

Otroke iz zaprtih vrtcev sprejemajo v Mavrici Brežice

BREŽICE Od ponedeljka, 26. oktobra, je v občini Brežice za nujne primere odprtih šest vrtcev, odprte so enote Mavrica Brežice, vrtci pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, pri OŠ Velika Dolina, pri OŠ Artiče, pri OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in pri OŠ Cerklje ob Krki.

"Če je eden od staršev doma, mora biti otrok doma"

V enotah omenjenih vrtcev sprejemajo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom ali izjavo delodajalca. "Otroke iz vrtcev, ki so zaprti, sprejema Vrtec Mavrica Brežice. V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne - nujnih del, ipd.), mora biti otrok doma," dodajajo na Občini Brežice.

Dejanske potrebe bodo dnevno spremljali

Na Občini Brežice ob tem pravijo, da se bodo dejanske potrebe po nujnem varstvu otrok dnevno spremljale. "Na podlagi dejanskih potreb bomo lahko v občini predvideli tudi morebitne druge ukrepe, ki so nujni za izvajanje nujnega varstva otrok in nato obvestili vse ravnatelje vrtcev v občini Brežice in zasebne varuhe na domu."

Do torka prinesite potrdilo delodajalca za oba starša

Kakor še dodajajo, "ste starši s strani vrtcev že prejeli poziv, da najpozneje do torka, 27. oktobra 2020, prinesete potrdilo delodajalca za oba starša, s katerim bodo izkazali, da vas delodajalec nujno potrebuje na delovnem mestu in izjavo, da je vaš otrok zdrav in da v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z okuženo osebo."

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam