Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
28.09.2020
10:34
COVID-19 v vrtcu Sevnica in na Impoljci
Grafika: ePosavje.com
V sevniškem vrtcu so portdili dva primera pri zaposlenem uslužbencu vrtca, ki sta v karanteni. V posebni enoti Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca so znova potrdili primer okužbe s SARS-CoV-2.

Dva potrjena primera v sevniškem vrtcu

Okužba tudi v posebni enoti Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca

SEVNICA Kot so sporočili iz Vrtca Ciciban Sevnica, so potrdili "dva primera pri zaposlenem uslužbencu vrtca, ki sta v karanteni. Zaradi preventive pa je v karanteni še nekaj uslužbencev vrtca, s katerimi sta okužena bila v  kontaktu.  Po naših podatkih v delovnem času nihče od njih ni bil v rizičnem stiku z našimi varovanci, niti z vami, starši oziroma skrbniki, ki otroka pripeljete v varstvo in  ga pridete iskat."

"Delo z otroki ni okrnjeno in poteka nemoteno"

Iz vrtca so o potrjenih primerih takoj obvestili Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki je odredil vse potrebne ukrepe za preprečitev širjenja okužbe. "V celoti sledimo navodilom inštituta in iskreno upamo, da preprečimo vse nadaljnje nevšečnosti. Zagotavljamo, da smo svoje delo organizirali v skladu z navodili NIJZ in v skladu z zadnjimi ukrepi Vlade Republike Slovenije za zaščito pred širitvijo virusa. Naše delo z vašimi otroki ni okrnjeno in poteka nemoteno," dodajajo v sporočilu.

Pojav okužbe v posebni enoti DUO Impoljca

Omejili gibanje in življenje na posamezne gospodinjske in negovalne enote

Potem, ko so sredi septembra v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca po tretjem testiranju prejeli informacijo o vseh negativnih testih oseb, ki so bili v stiku z okuženo osebo v prvih dneh septembra, se tam konec meseca znova spopadajo z novimi prijemi.

Izvedli prva testiranja stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku

Kakor so v petek sporočili z Impoljce, so namreč zaradi okužbe pri zaposleni osebi v posebni enoti v četrtek popoldne omejili gibanje in življenje na posamezne gospodinjske in negovalne enote. "Izvajamo vse potrebne ukrepe, opredeljene v internem načrtu in v skladu z navodili NIJZ ter koordinatorji. Izvedli smo prva testiranja stanovalcev in zaposlenih, ki so bili v tveganem stiku. Zaenkrat so stanovalci v redu, brez težav," dodajajo v sporočilu.

Dom ostaja zaprt, stanovalci so v redu

Dom ostaja še nekaj časa zaprt. Kot še dodajajo, "je za stanovalce dobro poskrbljeno, na svojih enotah imajo vso potrebno podporo. Skrbimo za druženje, pogovore in lajšanje stiske. Naše ekipe so dobro pripravljene tudi na takšne okoliščine in strokovno usposobljene. Arhitektura našega zavoda nam nudi pomembno možnost, da omejimo našo dejavnost na pet skupnosti. S tem lahko dosti bolj varno izvajamo vse potrebne ukrepe, da preprečujemo prenos okužbe."

(bš)

koronavirus
sevnica
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja