Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
24.10.2019
13:30
Foto: Ansat TV
V naselju Črešnjice pri Cerkljah ob Krki so začeli z ureditvijo križišča lokalnih cest in druge cestne infrastrukture. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.

Ureditev cestne infrastrukutre v Črešnjicah

Molan: "V tem križišču je bilo že veliko nesreč"

BREŽICE V naselju Črešnjice so konec septembra začeli z ureditvami cestne infrastrukture. "To je eno izjemno zahtevno križišče, na katerem je že bilo tudi več nesreč in na katerega so nas nenehno opozarjali tudi občani. Pred leti je že bilo dogovorjeno, da bomo to skupaj sofinancirali z Ministrstvom za obrambo in kot veste, žal ni bilo tega financiranja. V letošnjem letu pa se je ponovno začelo," ob tem povedal župan Občine Brežice Ivan Molan.

 

S tem bo bistveno povečana prometna varnost

Dela trenutno intenzivno potekajo.  Kakor dodaja Molan, "gre za ureditev križišča skupaj s pločnikom in pa tudi z avtobusnimi postajami. Verjamem, da bo s tem bistveno bolj povečana varnost."

Dela intenzivno potekajo

Ob tem bodo uredili tudi cestno signalizacijo ter prilagodili komunalno infrastrukturo. "Celotna vrednost je nekje 320.000 evrov, dela izvaja KOP in tečejo po planu. Kar pomeni, da bo večina del opravljena že letos, dokončanje pa nekje spomladi naslednje leto," je pove župan.

Ansat TV

ceste
brežice
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam