Skip to main content
V Posavju 22.9° C Nedelja, 25. julij 2021
23.09.2020
13:29
Od sobote do torka so ulice v starem mestnem jedru Krškega v sklopu evropskega tedna mobilnosti prepustili pešcem in kolesarjem, v ponedeljek in torek pa najmlajšim.

Dnevi brez avtomobila v Krškem

KRŠKO Občina Krško je letos v okviru Evropskega tedna mobilnosti Cesto krških žrtev v starem mestnem jedru za motorni promet zaprla od 19. do vključno 22. septembra. Na ulici vse od Dalmatinove pa do Hočevarjevega trga so v teh dneh potekale različne aktivnosti.

Delavnice za najmlajše

Črkarije z ilustracijo

V soboto, 19. septembra, so prostovoljci Zveze prijateljev mladine Krško za otroke pripravili različne delavnice, Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) Območna izpostava Krško pa je pripravila kreativne ulične delavnice, na katerih so ustvarili mestno pobarvanko, s starejšimi otroki pa so na ulici ustvarjali grafite. Tako v soboto kot v nedeljo je bila v starem mestnem jedru na ogled ulična razstava likovnih del Črkarije z ilustracijo, ki so nastale na poletnih delavnicah v organizaciji JSKD.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

V ponedeljek in torek na ulici najmlajši

Pripravili so tudi številne predstavitve

V ponedeljek, 21., in torek, 22. septembra, pa je ulica v starem mestnem jedru »pripadala« učenkam in učencem krških osnovnih šol ter krškega vrtca, ki so na ulici ustvarjali, sodelovala pa je tudi ekipa Zdravstvenega doma Krško, Mladinski center Krško je predstavil svojega »Srečka«, program pa je prispevala tudi Športna zveza Krško.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja