Skip to main content
V Posavju 23.7° C Nedelja, 7. junij 2020
22.05.2019
14:19
Grafika: ePosavje
V dvorani Krajevne skupnosti Globoko je potekal kulturni program ob predaji dodatnih prostorov vrtca pri Osnovni šoli Globoko v namen.

Dodatni prostori za vrtec pri OŠ Globoko

GLOBOKO Prostore nekdanje Pošte je Občina Brežice 2018 odkupila in letos izvedla potrebna dela za vzpostavitev nove igralnice. Za investicijo je občina namenila 43.856 evrov, v novi igralnico pa so se vselili najmlajši otroci iz vrtca, skupina Gumbki.

Veselijo se nove pridobitve

Vzgojiteljice so skupaj z otroki pripravile program ob predaji novih prostorov vrtca v namen. Otroci iz vseh štirih oddelkov vrtca (Gumbki, Balončki, Sončki in Zvezdice) so se predstavili z glasbenimi in plesnimi točkami iz predstave Maček Muri. In ker iz majhnega raste veliko, je dejala povezovalka programa Katarina Slakonja, so se najmlajšim na odru pridružili tudi članice in člani šolskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Maje Sakelšek.

"Novi prostori omogočajo spodbudno okolje za predšolsko vzgojo"

Ob pridobitvi je ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec čestitala vsem in se zahvalila Občini Brežice za posluh pri reševanju prostorske stiske. Dejala je, da se je oddelek vrtca z najmlajšimi otroki pridružil oddelku starejših otrok, ki že domujejo v prostorih doma krajanov, dva oddelka vrtca pa delujeta pod šolsko streho. Ravnateljica je prepričana, da novi prostori omogočajo spodbudno okolje za predšolsko vzgojo, kjer otroci pridobivajo pomembna vse življenjska znanja.

"Izjemno pomembna pridobitev v kraju"

Župan občine Brežice Ivan Molan je povedal, da je investicija v dodatni prostor vrtca izjemno pomembna za področje predšolske vzgoje v kraju. Ne glede na, da je v prihodnosti načrtovana gradnja nove šole in vrtca, je potrebno otrokom in zaposlenim v vmesnem času zagotoviti normalne pogoje za delo in igro. S tem občina sledi strategiji na področju vzgoje in izobraževanja, da omogoči vpis v vrtce za vse otroke, katerih starši si tega želijo. Čestitkam ob pridobitvi so se pridružili tudi predstavniki KS Globoko.

(Občina Brežice, bš, eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja