Skip to main content
Torek, 28. november 2023
05.03.2020
12:42
Gimnazija Brežice, geografsko tekmovanje
Foto: Gimnazija Brežice
Letošnje geografsko tekmovanje za dijake, ki ga v sodelovanju s šolami vsako leto organizira Zavod Republike Slovenije za šolstvo, je bilo posvečeno podnebnim spremembam. Več v nadaljevanju novice.

Geografsko tekmovanje na Gimnaziji Brežice

Šolsko tekmovanje

BREŽICE Poleg preverjanja teoretičnega znanja so se tekmovalci preizkusili še v uporabi kartografskega gradiva. "Ob tem se morajo znajti v pokrajini, jo opazovati in vrednotiti," pravijo na Gimnaziji Brežice. Na šolskem tekmovanju je decembra sodelovalo 58 tekmovalcev, 23 jih je osvojilo bronasto priznanje - Matija Preskar, Manca Simončič, Patrik Ganc, Katarina Ivančič, Nika Kvartuh in Urban Marolt, Ivana Ocvirk, Katarina Planinc in Aljaž Denžič, Luka Gorjan, Lea Petrišič, Maja Brečko, Janez Urban Nepužlan in Ana Radić, Pia Brečko in Luka Čurič, Urban Učanjšek, Veronika Kelher, Andraž Lopatič in Pia Zala Žibert , Miha Krivec ter Lana Žnideršič in Julija Marolt.

Matija Preskar in Urban Učanjšek bosta
sodelovala na državnem tekmovanju v Kopru

Področno tekmovanje

Na področno tekmovanje, ki je februarja potekalo v Brežicah (organizirala ga je Gimnazija Brežice), se je uvrstilo najboljših 6 dijakov - Matija Preskar, Ivana Ocvirk, Manca Simončič, Pia Brečko, Patrik Ganc in Urban Učanjšek. Tam je 5 dijakov osvojilo srebrno priznanje, Matija in Urban pa sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo aprila potekalo v Kopru.

Fotogalerija (Foto: Gimnazija Brežice):

Na področnem tekmovanju so gostili 50 tekmovalcev

Srednješolci iz šol južne in jugovzhodne Slovenije

Na področnem tekmovanju so gostili 50 tekmovalcev in njihovih mentorjev iz srednjih šol južne in jugovzhodne Slovenije. "Zbrali smo se v Viteški dvorani brežiškega gradu, kjer so potekali uvodni pozdravi, kulturni program, podana so bila navodila za tekmovalce, ocenjevalce in spremljevalce, sledilo je opazovanje na terenu, nato pa v šoli pisanje teoretičnega preizkusa in nalog terenskega dela ter ocenjevanje nalog. Skupno druženje smo zaključili po vpogledih v ocenjene naloge," so sporočili z Gimnazije Brežice.

(bš)

šole v posavju
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam