Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
19.03.2020
14:35
Tatjana Fabjančič Pavlič
Foto: ePosavje.com
Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič, v Krškem k sreči še nimamo potrjenega primera. V četrtek so z območja Krškega na odvzem brisa napotili 10 oseb.

V Krškem se dobro držijo

Zaenkrat k sreči še brez pozitivnega primera

KRŠKO Direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič je popoldne povedala, "da trenutno nimamo potrjenega primera za občino Krško." Dnevno sicer v Brežice napotijo manjše število testiranih oseb, kot pravi, zaenkrat dva do trije. V sredo so napotili na odvzem brisov 10 oseb, od tega je bilo 9 zdravstvenih delavcev, en bris pa za bolnika.

Vse dejavnosti potekajo na lokaciji Zdravstvenega doma Krško

V Zdravstvenem domu Krško potekajo vse dejavnosti, ostale lokacije so zaprli. V Zdravstvenem domu Krško je na enotnem vhodu vzpostavljena triaža, okrepili so službo za informacije v sprejemni pisarni. "Trenutno imamo aktivno akutno ambulanto za odrasle, ki deluje od 7. do 19. ure. Ambulanta za administrativne zadeve, svetovanje in preveze deluje vsak dan od 7. do 14. ure, pediatrična akutna ambulanta je na voljo za telefonske nasvete, v zobozdravstveni akutni ambulanti sprejemamo telefonske klice in jih usmerja v zobozdravstveno ambulanto za nujno medicinsko pomoč v Zdravstvenem domu Novo mesto," je povedala direktorica.

Patronažna služba in nujna medicinska pomoč po ustaljenem urniku

Organizirani nenujni medicinske prevozi za primere okuženih pacientov

Patronažna služba in nujna medicinska pomoč v Zdravstvenem domu Krško delujeta po ustaljenem urniku. "Imamo organizirane nenujne medicinske prevoze za primere prevozov pacientov, okuženih s COVID-19, te prevoze koordinira dispečerski center Maribor," je povedala direktorica ZD Krško.

V Brežicah vzpostavljena ambulanta COVID

Vsi zaposleni, vključeni s koncesionarji, se vključujejo tudi v druge naloge, med drugim tudi pred Splošno bolnišnico Brežice. "Trenutno zagotavljamo oskrbo v prej vstopni točki za odvzem brisov v Brežicah. To je zdaj postala ambulanta COVID." Uspeli so se dogovoriti z Zdravstvenim domom Brežice, v njihovih prostorih bodo namreč vzpostavili pediatrično ambulanto za otroke in mladostnike, okužene s COVID-19 s področja krške in brežiške občine. Ambulanta bo delovala vsak dan od 9. do 19. ure, z delovanjem začne od ponedeljka naprej.

V COVID ambulante ne hodite sami!

Kot opozarja direktorica, so COVID ambulante namenjene izključno obravnavi pacientom, ki so napoteni in usmerjeni s strani izbranih osebnih zdravnikov. "V njih ne hodite sami, vedno po posvetu z izbranim zdravnikom, ki vas je napotil v to ambulanto."

Poskrbeli tudi za psihološko pomoč

V Zdravstvenem domu Krško so poskrbeli tudi za psihološko pomoč, odprli so telefonsko številko, na katero lahko pokličete za svetovanje ali pogovor s psihologom. Specialistične ambulante v Zdravstvenem domu Krško bodo sicer organizirali tako, da bodo poskrbeli za vse paciente z oznako "nujno" ali "zelo hitro" preglede, ki jih potrebujejo. "Ambulante bodo klicale pacienti in si organizirale delo tako, da bo delo varno za paciente in zdravstvene osebe."

"V zadnjih dneh opažamo večjo osveščenost prebivalstva"

Kot je povedala sogovornica, "v zadnjih dneh opažamo večjo osveščenost prebivalstva. Ljudje znajo pristopiti, sprašujejo, pazijo na razdalje. Veliko je telefonskih svetovanj in veliko se da rešiti z zdravnikom ali informatorjem."

"Spremljajte preverjene medije in ne verjemite informacijam, ki se včasih pojavijo na družbenih omrežjih"

Ob tem zaključi s pozivom vsem prebivalcem, da naj spremljajo preverjenje medije in ne verjemite informacijam, ki se včasih pojavijo na družbenih omrežjih. V Zdravstvenem domu Krško bodo prilagodili delovanje potrebam pacientom, dnevno spremljajo obiske in število potreb po zdravstvenih domovih, sledijo navodilom ministrstva in NIJZ.

(bš)

koronavirus
krško
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja