Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
30.04.2020
10:25
Izgradnja prizidka PGE Krško
Grafika: ePosavje
Na področju zaščite in reševanja je leto 2020 v znamenju obnove in gradnje prizidka gasilskega doma Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Videm ob Savi.

Izgradnja garaž za poklicne gasilce znova v polnem teku

"Dela potekajo v skladu z načrti"

KRŠKO Občina Krško je v lanskem letu začela z deli širitve objekta, v katerem domujeta tako Poklicna gasilska enota Krško kot Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi. Konec leta so se začela pripravljalna dela, z januarjem pa gradbena dela, ki so bila za nekaj časa prekinjena. Dela so trenutno spet v polnem teku. Kot je povedal krški župan Miran Stanko, "se približujemo zaključku tretje gradbene faze, do ostrešja. Dela potekajo v redu, vsa dela pa zaradi delovanja Poklicne gasilske enote ne moremo izpeljati v celoti - da bi vse faze dela lahko izvajali hkrati. Trenutno dela potekajo na prizidku, v kasnejši fazi pa je potrebno narediti še jugozahodni prizidek - na del, ki se nanaša na Prostovoljno gasilsko društvo Videm ter na obstoječe prostore poklicnih gasilcev. Dela potekajo po načrtih in tudi situacija z virusom tega poteka ni omejila in lahko rečem, da smo zadovoljni s potekom del."

Tretja gradbena faza bo predvidoma dokončana do poletja

Celoten projekt pa do konca naslednjega leta

Tretja gradbena faza bo predvidoma dokončana do poletja, celoten projekt pa naj bi bil dokončan do konca naslednjega leta. "Finančno bodo šle zadeve skozi brez problema, le če bi nas kakšni zadržki glede samega poteka del zaradi virusa kakorkoli motili. Razen prvih 14 dni so dela nekoliko zastala, potem so se dela normalno nadaljevala," še dodaja Stanko. Gre sicer za naložbo v vrednosti 3,2 milijona evrov.

(eP)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam