Skip to main content
V Posavju 7.3° C Nedelja, 9. maj 2021
24.07.2020
09:38
Foto: Kostak
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prejšnji teden podelil priznanje Jabolko navdiha vsem zaposlenim v slovenskem komunalnem gospodarstvu. Več v nadaljevanju novice.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je prejšnji teden podelil priznanje Jabolko navdiha vsem zaposlenim v slovenskem komunalnem gospodarstvu kot znak hvaležnosti in pozornosti za požrtvovalno delo v času trajanja epidemije, pa tudi za delovanje vseh drugih ključnih služb in dejavnosti v celotni Sloveniji.

Jabolko navdiha operativnim delavcem, ki so se v času epidemije še posebej izkazali

Na podelitev priznanja pred Vilo Podrožnik v Ljubljani so bili vabljeni operativni delavci iz komunalnih podjetij, ki so se v času epidemije še posebej izkazali. Predsednik se je želel srečati s čim večjim številom predstavnikov, zato so predlagali po dva udeleženca iz vsakega podjetja.

Foto: Kostak in GZS - Zbornica komunalnega gospodarstva

S strani družbe Kostak sta bila predlagana Janko Brulc in Joško Gorenc

S strani družbe Kostak sta bila kot predstavnika predlagana vedno vestna in prizadevna: Janko Brulc, operativni vodja oskrbe s pitno vodo in Joško Gorenc iz Pokopališko-pogrebne službe. Janko je v družbi Kostak zaposlen 10 let, Joško pa več kot 25 let.

"Iskrene čestitke in zahvala vsem (ne samo komunalnim delavcem), ki ste v Skupini Kostak s svojim delom omogočili, da so dejavnosti v času epidemije nemoteno potekale," so dodali v družbi Kostak.

Prizadevnim delavcem so se zahvalili tudi predstavniki panožnih delodajalcev in sindikatov

Ob tej priložnosti pa so se delavcem zahvalili tudi predstavniki panožnih delodajalcev in sindikatov (Zbornica komunalnega gospodarstva, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za storitve, Sindikat komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije in KNSS – Neodvisnost Konfederacija novih sindikatov Slovenije). "V času epidemije se je brez dvoma izkazalo, da večina storitev, ki jih izvaja okoli 9.000 zaposlenih v preko 140 občinskih gospodarskih javnih službah, spada med bistvene storitve za delo in življenje vseh državljanov. Nemogoče si je zamisliti, da bi med epidemijo v zavetju svojega doma odprli pipo in iz nje ne bi pritekla čista pitna voda, ki jo potrebujemo, da odžejamo in nahranimo družino, da čistilne naprave ne bi delovale in bi neprečiščena odpadna voda onesnaževala okolje, da bi se pred našimi vrati pričeli kopičiti odpadki, ki bi privabljali glodavce in širili neprijetne vonjave, po ulicah pa ležali potencialno kužni odpadki, ali da se v najtežjih trenutkih slovesa od pokojnih ne bi mogli dostojno posloviti od svojih bližnjih."

(eP, Kostak)

krško
kostak krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja