Skip to main content
Torek, 16. april 2024
30.03.2022
21:01
Obnova CKŽ v Krškem
Foto: ePosavje.com
Prva faza obnove Ceste krških žrtev se bliža h koncu. Odsek ceste od mostu do pokopališča, ki ga obnavljajo od novembra, zaenkrat še poteka skladno z načrti. Zatika se namreč z višjo ceno asfalta.

Rok za dokončanje prve faze obnove CKŽ je konec aprila

Če ne bo asfalta, se bo rok prestavil v mesec maj

KRŠKO Višja cena asfalta bi lahko vpliva na dokončanje tega dela obnove Ceste krških žrtev. Rok za dokončanje prve faze obnove najprometnejše ceste v Krškem je sicer konec aprila. Zaenkrat poteka skladno s terminskim planom, a se po županovih besedah zatika s cenami asfalta. Kakor pravi župan Miran Stanko, "imamo tu soinvestitorja, Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, ki mora ta dvig cen potrditi ali pa kakorkoli drugače ukrepati. Če bo asfalt, bi do konca aprila morala biti ta faza končana. Sicer pa se bo to nekje vleklo še v mesec maj."

Dve novi krožišči - pri stadionu in pokopališču

Prva faza obsega kompletno obnovo tega dela ceste, vključno z gradnjo dveh rondojev, zamenjavo vseh inštalacij, gradnjo novih pločnikov in javne razsvetljave. Zaradi zaprtja Ceste krških žrtev je zdaj močno obremenjena mestna obvoznica. Z dokončanjem prve faze se bo predvidoma ta nekoliko razbremenila. Stanko računa, da se bo s končanem prve faze obnove in sprostitvijo prometa izboljša stanje tudi na obvoznici, predvsem v problematičnem križišču. "En del prometa se bo preusmeril prek Griča do nakupovalnih središč."

V drugi fazi obnova od pokopališča do nakupovalnih središč

Neposredno po prvi sledi druga faza projekta, to je obnova ceste od pokopališča do nakupovalnega središča v Leskovcu. Stanko dodaja, da je druga faza trenutno v reviziji. "To pomeni, da se projekt revidira. Gre za državno cesto, istočasno poteka izbor izvajalca. Če bo šlo vse skladno z načrti in bodo zagotovoljena sredstva, bi morali zaključiti nekje do konca leta ali v začetku naslednjega leta."

Obnova Ceste krških žrtev do leta 2024

Zadnja, tretja faza, pa bo potekala od hidroelektrarne do starega mostu, a ta ne bo zahtevna, saj je na tem delu potrebna samo preplastitev. Upoštevajoč prej omenjene negotove razmere glede cen in dobav asfaltov oz. drugih gradbenih materialov, bi jo v celoti obnovili do leta 2024.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

krško
ceste
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja