Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
27.01.2020
13:51
Vreme, 27. januar 2020
Grafika: ARSO
Kakšno bo vreme v Posavju od 27. januarja do 2. februarja? Ponedeljkovo meglo v dolini in sonce nad 800 metrov nad morjem bo v torek zamenjal popoldanski dež, sredino jutro znova v minusu.

Vreme v Posavju, 27. januar - 2. februar 2020

Vremenska slika

S ponedeljka na torek visok zračni tlak

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi, plitvo ciklonsko območje se pomika iznad osrednjega Sredozemlja proti južnemu Balkanu. Ob šibkih zahodnih vetrovih je v spodnjih zračnih plasteh nad našimi kraji še razmeroma vlažen zrak.

27. januar do 2. februar 2020 v nekaj besedah:

  • Ponedeljkova inverzija: Na Lisci sonce in +9°C, v dolini meglenih +4°C
  • V torek bo zapihal jugozahodnik
  • Po dolgem času v noči s torka na sredo nekaj dežja
  • Četrtkovo jutro v minusu, znova več sonca
  • Ob koncu tedna najvišje dnevne temperature do +14°C

In kako kaže?

Ponedeljek in torek

Ponedeljkovo temperaturno inverzijo z meglo v dolini in soncem nad 800 metrov nad morjem bo že v noči na torek razkadil jugozahodnik, ki bo v torek čez dan pod Gorjanci okrepljen. Po skoraj mesecu dni brez padavin v torkovem večeru prihaja dež.

Od srede od nedelje

Od srede naprej bo znova več sonca, četrtkovo jutro bo nahladnejše v tem tednu, ko se bodo temperature spustile do -4°C, bodo pa zato najvišje dnevne temperature zaradi jugozahodnika čedalje višje. Do nedelje se bodo na nebu izmenjavali sonce in oblaki, proti soboti bodo najvišje dnevne temperature lahko tudi do +14°C. V februar bomo vstopili s pomladnimi temperaturami, o snegu ni ne duha, ne sluha.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam