Skip to main content
V Posavju 0.3° C Petek, 3. december 2021
15.09.2019
18:45
Grafika: ePosavje
V Krškem so v četrtek namenu predali posebno MAM klopco za dojenje in previjanje. Klopco so postavili pri ribniku v Resi na Vidmu.

Klopca za dojenje v Krškem

"Cilj projekta postavitve teh klopc je sprejemanje in spodbujanje dojenja na javnih mestih kot nekaj povsem naravnega ter hkrati dragocenega za zdravje dojenčka kot tudi doječe matere," pravijo organizatorji.

"Sprejemanje in spodbujanje dojenja na javnih mestih kot nekaj povsem naravnega"

Projekt postavitve MAM klopc za dojenje in previjanje je v Sloveniji zaživel pred dvema letoma. ''Pogosto se srečamo z dilemo ali je dojenje na javnem mestu preveč intimna stvar ali je to popolnoma naraven proces. Mi dojenje na javnih mestih vsekakor podpiramo. Cilj projekta je zagotoviti mamicam prostor, kjer bodo lahko na javnem mestu, brez zadržkov, sproščeno nahranile in uredile svojega otroka,'' je dejala predstavnica podjetja Apollo, d. o. o., Helena Ivančič.

"Če se bo pokazala potreba po še kakšni klopci na drugih lokacijah, ..."

Na postavitvi MAM klopce je zbrane nagovorila tudi direktorica občinske uprave Občine Krško Melita Čopar. ''Vesela sem, da smo ena izmed redkih občin, ki je pristopila k projektu. Tovrstne projekte bomo podpirali tudi v prihodnje. Če se bo pokazala potreba še po kakšni klopci za dojenje na drugih lokacijah po Krškem, bomo to tudi upoštevali," je povedala.

(bš)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja