Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
02.04.2019
20:08
Foto: arhiv organizatorja
Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki kot partner v sklopu projekta Zelena doživetja Posavja vljudno vabi na serijo delavnic in okroglo mizo z naslovom Kostanjevica – Zelena za vsakogar.

Kostanjevica - zelena za vsakogar

Ob 14. uri bodo v pripravili medgeneracijsko delavnico z naslovom Igrišče se išče, ob 16. uri delavnico za otroke in okroglo mizo z naslovom Kostanjevica na Krki: Prostori skupnega kot priložnost.

Program:

Lamutov likovni salon

od 14. do 15.30 ure

Igrišče se išče - delavnica za skupnostno načrtovanje igrišča
medgeneracijska delavnica

Kje zunaj se lahko družijo in igrajo otroci v Kostanjevici? S čim, s kom in kako se najbolj zabavajo? Vabimo vse otroke, starše, dedke in babice, da se nam pridružite na ustvarjalni in zabavni delavnici "Igrišče se išče", kjer bomo skupaj tuhtali kakšen igralni prostor si želijo otroci v Kostanjevici. Vaše ideje in predloge bomo s pridom uporabili pri načrtovanju novega prostora za igro, ki se Kostanjevici obeta prav kmalu. Delavnico bo izvedlo Kulturno okoljsko društvo Pazi!park.

ob 16. uri

Pomen zelenja v urbanem okolju
delavnica za otroke

Na delavnici bomo najmlajše seznanili o pomenu ohranjanja zelenja in urbanih zasaditev. Poizkusili pa se bomo tudi v ustvarjanju urbane zasaditve ter umestitvi le-te v prostor. Delavnico bo vodila Janja Klemenčič, magistrica inženirka hortikulture, v organizaciji društva Landzine.

ob. 16. uri

Kostanjevica na Krki: Prostori skupnega kot priložnost
okrogla miza

Okrogla miza s kratkimi predavanji vabljenih strokovnjakov se bo osredotočala na prostorske kvalitete Kostanjevice na Krki. Sodelujoči bodo prevpraševali kvaliteto odprtih prostorov in njihov vpliv na kakovost bivanja. Spregovorili pa bodo tudi o razvojnih priložnostih za dejavnosti, ki so vezane na odprte prostore s poudarkom na kulturni dediščini. Okrogla miza bo potekala v organizaciji društva Landezine.

kostanjevica na krki
napovednik

Pridružite se nam