Skip to main content
V Posavju 4.5° C Četrtek, 8. december 2022
18.05.2022
14:51
Gasilci, Cerklje ob Krki
Foto: arhiv ePosavje
Z Ministrstva za obrambo Republike Slovenije so v torek sporočili, da bodo gasilci na letališču v Cerkljah ob Krki dobili dve novi gasilski vozili. Med drugim tudi večje gasilsko vozilo s 6x6 pogonom.

Letališki gasilci bodo dobili dve novi vozili

BREŽICE Na Ministrstvo za obrambo so v začetku lanskega decembra objavili javno naročilo za nakup dveh gasilskih vozil za gasilsko enoto na letališču v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki. Ministrstvo za potrebe gasilcev na letališču kupuje letališko glavno gasilsko reševalno vozilo z opremo (GGRV) in letališko gasilsko vozilo – cisterno z opremo (GVC).

Kaj so iskali?

Glavno letališko vozilo

V razpisni dokumentaciji so decembra zapisali, da leto izdelave posameznega letališkega gasilskega vozila ne sme biti starejše več kot 1 leto od podpisa pogodbe in da ima mora biti posamezno letališko gasilsko vozilo novo s prevoženih največ 200 kilometrov. Za letališko glavno gasilsko reševalno vozilo z opremo so zahtevali vozilo s pogonom 6x6 in s cisterno z najmanj 12.000 litrov vode, vsaj 1.500 litrov veliko cisterno za penilo in črpalko s pretokom vsaj 5.000 litrov na minuto. 

Cisterna

Za drugo vozilo so prav tako iskali vozilo 6x6 s pogonom na vsa kolesa in s cisterno z najmanj 7.000 litrov vode ter najmanj 750 litrov penila. V tem vozilu so zahtevali črpalko s pretokom vsaj 7.500 litrov na minuto, pa tudi enoto za gašenje s prahom, s kapaciteto vsaj 225 kilogramov.

Letališče Cerklje ob Krki

Vrednost naročila: 1,42 milijona evrov

Na javno objavljen razpis so prejeli tri ponudbe, po prejemu dodatnih pojasnil so ponudniki razvrstili po točkah in največ jih je prejelo podjetje Rosenbauer d.o.o. Kot pravijo v obrazložitvi, "za ponudbo ponudnika Rosenbauer d.o.o., Gornja Radgona ne obstajajo razlogi za izključitev, da izpolnjuje pogoje za sodelovanje, da ponudba ustreza potrebam in zahtevam naročnika, določenim v tehničnih specifikacijah in dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila, da je prispela pravočasno, da pri njej ni dokazano nedovoljeno dogovarjanje ali korupcija, da ni ocenjena za neobičajno nizko in da ponudbena cena ne presega zagotovljenih naročnikovih sredstev, kar pomeni, da je ponudba ponudnika ROSENBAUER, d.o.o. v skladu z 29. točko 1. odstavka 2. člena ZJN-3 – dopustna." Skupna vrednost naročila / sklopa je tako 1.423.907 evrov brez DDV.

letališče cerklje ob krki
slovenska vojska
brežice

Pridružite se nam