Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
18.07.2022
12:48
Literarni večer v Mladinskem centru Krško
Foto: MC Krško
V Mladinskem centru Krško so v četrtek, 14. julija, izvedli literarni večer dveh mladih literarnih ustvarjalk Zale Rostohar in Petre Jurečič.

Literarni večer v Mladinskem centru Krško

KRŠKO Zala Rostohar in Petra Jurečič ustvarjata že od osnovne šole, k ustvarjanju literarnih besedil je obe, vsako na svoji šoli, spodbudila učiteljica. Zala in Petra sta prostovoljki Mladinskega centra Krško, obe sta pisali za mladinski časopis Mars. Prav od tu tudi ideja literarnega večera. Zala trenutno študira biotehnologijo, v prostem času pa se ukvarja z raznolikimi aktivnostmi, med drugim pisanjem. Najraje piše prozo na temo mlade ljubezni, ljubezni v srednji šoli in fakulteti, ljubezni v času odraščanja. Njene zgodbe si lahko preberete tudi na blogu Zalino pero, ki ga redno posodablja s svojimi stvaritvami, nekaj odlomkov in dialogov iz dveh zgodb je prebrala na literarnem večeru. A ne konca, tega ni hotela izdati, za tega pravi, da moramo obiskati njen blog in prebrati celo zgodbo.

Petra piše poezijo. V najbolj temačnem obdobju njenega odraščanja ji je namreč prav poezija pomagala prebroditi hude trenutke, ki so jo takrat spremljali. Pravi, da vmes nekaj časa ni pisala poezije, spet je začela v obdobju nove, drugačne osamljenosti – v času pouka na daljavo, v času epidemije, ko je bila še v srednji šoli. Zdaj je uspešno zaključila prvi letnik Fakultete za turizem v Brežicah. Dogodek je na klaviaturah spremljala Zalina dobra prijateljica Nika Škoda, ki je zaigrala in zapela tri pesmi, ki so spremljale govorjeno besedo. Pri pripravi dogodka je pomagala tudi ostala, že ustaljena prostovoljska mreža.

Anja Krušnik Cirnski,
Mladinski center Krško

krško
mc krško
f

Pridružite se nam