Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
02.08.2022
10:12
Marijanski nogometni turnir v Kobilah
Foto: Anton Hruševar
V nedeljo, 24. julija, so na igrišču v Kobilah izvedli "Marijanski nogometni turnir", kot ga je poimenoval pobudnik turnirja župnik na Vidmu Janez Turinek.

Marijanski nogometni turnir v Kobilah

KRŠKO Ker je tudi sam član nogometnega kluba, kjer igrajo slovenski duhovniki iz vse Slovenije, je bila njegova prvotna ideja, da bi organiziral turnir, na katerem bi sodelovali klubi iz vseh sedmih župnij, kjer je prej maševal,vendar se je odločil, da za sedaj organizira manjši turnir. Kasneje pa, če mu bo uspelo pripraviti turnir v še večjem obsegu. Kot je še dejal, je bil 18 let v Posavju in sicer je bil tri leta kaplan v Brestanici, pet let je bil v Artičah in Sromljah, devet let na Senovem in Koprivnici, eno leto pa je župnik na Vidmu v Krškem.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Turnik sedaj odhaja v domače kraje v Šaleško dolino v Velenje in je želel, da pred odhodom organizira turnir, na katerem je sodelovala tudi ekipa iz Senovega in ekipa Kevder boysi. Po končanem tekmovanju je župnik kapetanom ekip ter Jožetu Olovcu v zahvalo za sodelovanje podelil še cerkvene svetinice (naslednjič naj bi podelil lesene kipce Marije), hkrati pa se je še zahvalili tako kuharjem kot Jožetu (oz. stranki SDS) a pogostitev.

Anton Hruševar

nogomet
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja