Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
25.03.2022
13:26
Vrtec Kekec
Foto: ePosavje.com
Današnji dan je posvečen mamam. Gre za pomemben in priljubljen praznik v slovenskih šolah in vrtcih, zato smo preverili, kako so se na ta dan pripravljali otroci v krškem vrtcu Kekec.

Materinski dan

KRŠKO Materinski dan vsako leto polepšajo z darilom, ki ga izdelajo sami. Tokrat so izdelali rožice, v času našega obiska so jih opremili še s podstavki. Na to, da gre za pomemben praznik, kaže tudi dekoracija ob vhodu v igralnico. Izstopa veliko srce, prav takšno, kakršnega ima mama. "Včeraj me je peljala s kolesom na sladoled," nam je zaupal Vanja. Mama ima veliko srce, ker ima otroke brezpogojno rada, pojasnjuje vzgojiteljica Darinka Klavžar, "ker se razdaja, ker je srce družine, oče pa je tisti, ki skrbi za mamo s svojo ljubeznijo, da lahko ona to ljubezen razdaja v družini."

Marec je mesec družine

Marec je mesec družine, zato v tem času posebno pozornost namenjajo prav vsem družinskim članom. "V vrtcu se pogovarjamo o družini, o družinskih članih, o osnovni in razširjeni družini, o vlogi posameznih družinskih članov, o medsebojni pomoči, ljubezni in tudi o konfliktih, ki jih razrešimo, se opravičimo in gremo naprej," dodaja Darinka Klavžar.

Niso pozabili niti na očete

"Radi hodimo na sprehod," pravi Nina o svoji družini. Mia dodaja, da se pri njih radi skupaj vozijo in plavajo, Martin pa, da radi smučajo in hodijo na sprehode. Ta mesec v vrtcu niso pozabili niti na očete, saj so jim za dan mučenikov izdelali kravate.

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam