Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
05.08.2020
15:02
Na Ardru pri Raki in na vodovodnem sistemu Javorovica v delu kostanjeviške občine je do preklica v veljavi ukrep prekuhavanja pitne vode.

Prekuhavanje pitne vode na Ardru pri Raki in na sistemu Javorovica

Ardro pri Raki

Zaradi torkovega obilnega deževja je na vodovodnem sistemu Ardro pri Raki povečana motnost vode. Kot pravijo v sporočilu, je tako potrebno vodo pred uporabo prekuhavati.

Vodovodni sistem Javorovica

Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič

Iz družbe Kostak d. d., tudi obveščajo uporabnike pitne vode v naseljih Male in Velike Vodenice, Ržišče, Podstrm, Kočarija, Ivanjše in Grič, ki se oskrbujejo iz vodnega vira Javorovica v upravljanju Komunale Novo mesto, da je potrebno vodo pred uporabo, zaradi povišane motnosti, prekuhavati.

Za ostala naselja v kostanjeviški občini ukrep ne velja

Obvestilo velja do preklica, prosijo za razumevanje, ukrep ne velja za ostala naselja v občini Kostanjevica na Krki.

Navodila o prekuhavanju vode

Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur. Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter. Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

(eP)

pitna voda
obvestila
krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam