Skip to main content
Petek, 1. december 2023
21.06.2019
21:59
Foto: LAS Krško
LAS Krško je v sodelovanju s Policijsko postajo Krško, Večnamenskim romskim centrom Drom ter CSD Posavje, enoto Krško, na Planinski koči na Bohorju pripravila tradicionalni tabor.

Tabor Spoznavanje vrednot narave in premoženja

BOHOR Tabor je sčasoma postal enodnevna delovna akcija. Že lansko leto so soorganizatorji sodelovali in prvič peljali skupino romskih mladostnikov na Bohor, kjer so prebarvali lovski bivak. Letos pa jih je oskrbnica Koče na Bohorju, ga. Jožica Marija Omerzu, povabila k sodelovanju pri opravilih pri planinski koči. Kočo bodo mladostniki in strokovni delavci v letošnjem letu obiskali še enkrat, zadnja akcija bo potekala v mesecu avgustu.

Skupina mladih Romov, strokovnih delavcev ter oskrbničinih prostovoljcev se je po dobrem zajtrku zagnala v delo ter prebarvala vse klopi in mize na terasi pred kočo. Po opravljenem delu so se skupaj odpravili na krajši sprehod po poteh na Bohorju. Za konec pa so za njihove brbončice poskrbeli policisti, ki so pripravili pravo pravcato pojedino izpod peke. Soorganizatorji so zadovoljni z odzivom mladih ter opravljenim delom.

Program predstavlja preventivno akcijo in je namenjen mladim, ki so že pokazali neko mero rizičnega vedenja. Skozi družbeno koristno delo, povezovanje med romsko in neromsko populacijo, pogovore, druženje in različne skupne aktivnosti, želijo soorganizatorji mlade spodbujati k medsebojnem spoštovanju ter spoštovanju lastnine in narave.

LAS Krško

krško
policija
mc krško

Pridružite se nam