Skip to main content
V Posavju -0.6° C Četrtek, 9. februar 2023
11.09.2019
13:51
Grafika: Ansat TV
Občina Brežice že nekaj let postopoma obnavlja brežiški nogometni stadion. Do zdaj je bil prenovljen celoten kompleks, vključno s travnatim nogometnim igriščem.

Obnova nogometnega stadiona v Brežicah

Kmalu tudi ureditev razsvetljave glavnega igrišča

BREŽICE Namen investitorja kot tudi upravljavca, je posodobitev kompleksa in uskladitev objekta z normativi Nogometne zveze Slovenije za igranje v prvi in drugi slovenski nogometni ligi. "Nogometne stadione je potrebno za 2. slovensko nogometno ligo tudi osvetliti. Občina Brežice je zato tudi kandidirala na sredstva ministrstva in Nogometne zveze Slovenije. Uspeli smo pridobiti smo 150.000 evrov, bo pa potrebno še kaj precej svojega deleža," ob tem pove Ivan Molan, župan Občine Brežice.

Preureditev igrišča iz naravne v umetno travo

Občina je že pred tem vlagala v posodobitev igrišča. "Morali smo urediti nogometne tribune, potrebne za 500 gledalcev. Prav zaradi želje po ureditvi pomožnega igrišča, na katerem se bo lahko igrali na umetni travi, je bilo potrebno prestaviti obstoječe glavno igrišče in urediti varovalne mreže," pove Molan.

Igrišče z umetno travo bo kar velik finančni zalogaj

V naslednjem letu je v načrtu obnova pomožnega igrišča. "Razmišljamo naprej, da bi šli s pomožnim igriščem. Da bi na njem imeli umetno travo. Potrebno je povedati, da je to kar precej velik zalogaj, okrog 1,2 milijona evrov. Kar pa seveda pomeni, da bo še prej potrebno zagotoviti sredstva, ki jih bomo še naprej iskali na določenih razpisih v prihodnosti," še pove župan.

Šport in turizem z roko v roki

Šport v povezavi s turizmom za občino Brežice predstavlja tudi pomembno razvojno in poslovno priložnost, dodaja Molan, zato v sodelovanju s partnerji stavijo na razvoj športnega turizma. "Ta nogometni stadion bo potem primeren za treninge ekip in tekme. Naša želja je, da se s tem uredi stadion in s tem omogočimo boljše pogoje, naprej otrok, potem za igranje v 2. ligi in za igranje ekip, ki bi prišle na priprave v Brežice ali v Terme Čatež," še pove župan.

100 let Nogometnega kluba Brežice

Sicer pa Nogometni klub Brežice letos praznuje 100 let delovanja, nogometni stadion pa se je na obstoječi lokaciji pričel razvijati leta 1939.

Ansat TV

brežice
nogomet
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam