Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
08.11.2019
14:54
20 let Studenec
Foto: ePosavje.com
Društvo vinogradnikov Studenec je v četrtek z »Eno kupco,« in kvartetom Jarica pričelo svoje praznovanje 20. let delovanja.

Z eno kupco proslavili 20 let

STUDENEC Predsednik društva Brane Arih je na slavnostni seji podaril enajst unikatnih ključev - zahval, ki so jih prejeli posamezniki, vinogradniki pa so ob 20-letnici izdali tudi svoj novi bilten. Poleg članov društva in krajanov so se slavnostne seje udeležili župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk, predsednik KS Studenec Janoš Janc, predsednik KS Primož Silvo Vintar, podpredsednik ZVDV Uroš Flajs, 21. cvičkova princesa Simona Petretič, prva cvičkova princesa in ambasadorka cvička Lea-Marija Colarič Jakše, aktualni kralj cvička Robert Jarkovič in predstavniki ostalih vinogradniških društev.

Vino in pesem z roko v roki

Poklon k praznovanju so s svojo prisotnostjo izrekli tudi POŠ Studenec, PGD Studenec, KUD Studenec in predstavniki Lovske družine Studenec - Veliki Trn, Aktiv žena Studenec, PGD Primož in DRZT Rovišče. Da gresta vino in pesem lepo skupaj, je potrdila tudi ta slavnostna seja. Z ljudskimi izročilom so prireditev popestrili učenci podružnične šole na Studencu. Društvo vinogradnikov z osnovno šolo dobro sodeluje. Tako se kultura vinogradništva in vinarstva prenaša vse do najmlajših generacij. In prav za podmladek se jim na Studencu ni potrebno bati - imajo namreč še dve skupini vrtca popolnoma polni! Na to pa so zelo ponosni.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Druženje so nadaljevali v kleti

Po uradnem delu slavnostne seje, ki je potekala v prostorih gasilskega doma na Studencu pa so vinogradniki druženje nadaljevali v svojih prostorih, v svoji kleti, kjer so jim članice Aktiva žena Studenec pripravile pogostitev, goste pa je tam pričakala tudi 14. čvičkova princesa, članica njihovega društva Tjaša Metelko Jazbec. Vse čestitke ob jubileju izrekamo tudi iz uredništva ePosavje.com in naj se Martinov vikend začne.

(sb)

sevnica
vinogradništvo
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja