Skip to main content
Torek, 16. april 2024
18.02.2020
08:25
Ribomat na Tržnici Videm
Grafika: ePosavje
V okviru posavskega projekta Riba je in, financiranega iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, so v soboto na Tržnici Videm v Krškem uradno namenu predali prvi ribomat v Sloveniji.

Ribomat je na voljo 24 ur na dan

Lokalne sveže ali dimljene postrvi in ribji namazi

KRŠKO Občani bodo imeli 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo lokalne sveže ali dimljene postrvi Ribogojstva Pavlič (podjetja Akval), pa tudi ribje namaze. Občina Krško je za ribomat odštela nekaj več kot 6600 evrov, od tega pričakujejo 85 % iz ribiškega sklada.

Na Ribniku Resa bodo uredili pet učnih panojev

Poleg ribomata bo Občina Krško v okviru tega projekta na Ribniku Resa uredila pet interaktivnih učnih panojev. Kot je na odprtju ribomata na sobotnem pustnem sejmu na tržnici Videm poudarila podžupanja občine Krško Ana Somrak, je cilj projekta predvsem sprememba prehrambenih navad občanov, promocija posavske ribe, porast oskrbe z lokalnimi ribami in kratke dobavne verige (vzreja - krožnik).

Projekt Riba je in

Nosilec projekta Riba je in je Občina Sevnica, partnerji pa poleg Občine Krško še KŠTM Sevnica, Društvo kmetic Sevnica, Društvo kmetic Brežice, Društvo kmečkih žena Arnika iz Radeč, Društvo podeželskih žena Pod Gorjanci iz Kostanjevice na Krki in ribogojsko podjetje Akval, d. o. o., z Blance. Skupna vrednost projekta, sofinanciranega iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, znaša nekaj več kot 272.500 evrov, predvideni znesek sofinanciranja pa je 199.993 evrov.

V Krškem od decembra deluje tudi medomat

Sicer pa so v Krškem v začetku decembra lani na tržnici odprli tudi prvi medomat v Posavju in na Dolenjskem, katerega nakup je prav tako omogočila Občina Krško. Občani imajo tako 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo med in medene izdelke lokalnih čebelarjev.

(Občina Krško, eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja