Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
04.12.2019
13:34
Pump track na Vidmu
Foto: ePosavje.com
Poročali smo že, da bodo na območju nekdanjega Doma upokojencev na Vidmu v Krškem vzpostavili pump track, poligon za aktivno preživljanje prostega časa. Z decembrom so stekla pripravljalna dela.

Pripravljalna dela za pump track stezo na Vidmu

Poligon za aktivno preživljanje prostega časa mlajše populacije

Občina Krško bo namreč na območju nekdanjega doma upokojencev zgradila kolesarski poligon, tako imenovani Pump track, kakršne lahko vidimo že v številnih slovenskih krajih. Tako so v začetku decembra stekla pripravljalna dela, ki pa naj bila hitra končana.

Druge posebne ureditve v tem delu niso predvidene

"S tem postopkom naj bi začasno, za nekje 7 let, v prostor umestili ta objekt," je junija, ob najavi izgradnje, povedal krški župan. Druge posebne ureditve v tem delu prostora, kjer je nekoč stal Dom starejših občanov, niso predvidene.

Kaj je pump track poligon in kaj vse lahko na njem počnete?

Steza na skupni površini do tisoč kvadratih metrov, ki bi bila primerna za vse vrste koles, rolke, rolerje in skiroje, naj bi bila manjšega obsega s približno 300 kvadratnih metrov asfaltne vozne površine, z enojnimi, dvojnimi in trojnimi grbinami, osmimi nagnjenimi zavoji, zatravljenimi brežinami in notranjimi deli, dostopnimi potkami, klopmi in parkirnimi prostori.

krško

Pridružite se nam