Skip to main content
V Posavju 7.5° C Sobota, 4. februar 2023
13.01.2020
17:28
Občina Brežice
Grafika: Občina Brežice
O načrtih za leto, ki je pred nami, smo povprašali župana Občine Brežice Ivana Molan. Občinski svet Občine Brežice je pred sprejetjem proračuna za leti 2020 in 2021.

V dveh letih 27 milijonov za investicije

Načrti v Brežicah za leto 2020

BREŽICE Občinski svet Občine Brežice je pred sprejetjem proračuna za leti 2020 in 2021, investicijski načrti so ambiciozni. "Dva proračuna sta v vrednosti 67 milijonov evrov, od tega je 27 milijonov predvidenih za investicije. Tu gre za večje investicije, ki si jih želimo - dva vrtca, oziroma dograditev šole v Artičah in vrtec v Dobovi," ob tem pove brežiški župan Ivan Molan.

Ureditev starega mostu čez Krko

Obnova lesenega mostu v Cerkljah ob Krki

V Brežicah prav tako predvidevajo tudi ureditev starega mostu čez Krko v Brežicah. "V načrtu je obnova lesenega mostu v Cerkljah ob Krki, ki bo sofinanciran z MORSovimi sredstvi," dodajaj Molan. V načrtu je tudi ureditev ceste in pločnika v Slovenski vasi od mejnega prehoda Obrežje do odcepa na avtocesto.

Energetske sanacije šol

Med drugimi investicijami Molan izpostavlja energetske sanacije večino brežiških šol, "ki imajo še kurjavo na nafto ali plin. Prišlo bo do obsežnih energetskih sanacij šol, športne dvorane v Brežicah in Dobovi." Po županovih besedah bo ta projekt, izpeljali ga bodo v javno-zasebnem partnerstvu in z delom kohezijskih sredstev, vreden okoli 5 milijonov evrov.

Obnova doma upokojencev

V Brežicah želijo nadaljevati tudi z obnovo nekdanjega doma upokojencev. "Želimo ga preurediti za različne namene, od prostorov za Večgeneracijski center, društva in da bi v njem imeli tudi bivalne enote, ki bi starejšim ljudem omogočile cenejše najeme in kvalitetno bivanje," poudarja Molan.

Širitev obrtne cone v Dobovi

V Dobovi bodo začeli s širitvijo obrtne cone. "V občini Brežice smo na gospodarskem področju v zadnjih letih naredili ogromno. Prodali smo vse občinske parcele v obrtni coni v Dobovi in v industrijski coni Brezina, kjer poleg TPV-ja gradijo še tri podjetja. Na gospodarskem področju se stvari razvijajo," dodaja Molan.

Tudi gradnja dveh kolesarskih povezav

V proračunu namenjajo sredstva tudi za gradnjo in obnovo vodovodnih sistemov, poleg omenjenega pa med drugim načrtujejo tudi gradnjo kolesarskih stez Brežice-Krška vas in Brežice - Trnje - Dobova.

(bš, eP)

brežice
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja