Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
23.06.2022
12:56
Foto: Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru
Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, ki letos praznuje 15. obletnico delovanja, je včeraj s slovesnostjo v Krškem obeležila Dan Fakultete za energetiko.

Dan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je 22. junija 2022 s slovesnostjo v atriju Mestnega muzeja Krško obeležila Dan Fakultete za energetiko. Omenjenega dne pred 15 leti je Državni zbor Republike Slovenije ustanovil novo članico Univerze v Mariboru, Fakulteto za energetiko.

Na slovesnosti so prisotne poleg dekana Fakultete za energetiko, red. prof. dr. Sebastijana Semeta, nagovorili tudi rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič ter podžupanja Mestne občine Krško, Nuša Somrak.

Dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je v svojem nagovoru predstavil največje dosežke fakultete v obdobju od ustanovitve ter izzive, pred katerimi se nahaja fakulteta.

Fotogalerija (Foto: Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru):

Podelili priznanja in zahvale

Prof. dr. Sebastijan Seme je na slovesnosti podelil priznanja najuspešnejšim študentom in zaposlenim ter zahvale posameznikom in organizacijam, ki so s svojim osebnim prispevkom še posebej pripomogli k uspešnemu delu fakultete v zadnjem letu. Priznanja za študijski uspeh so prejeli naslednji študenti: Klemen Srpčič, Jan Lokar, Boštjan Krošelj, Anja Majerič, Urh Pfeifer, Damjan Bizjak, Eva Bahčič ter Eva Simonič. Dekan je priznanja za uspešno pedagoško delo podelil Iztoku Brinovarju, Klemnu Sredenšku, prof. dr. Petru Virtiču, prof. dr. Miralemu Hadžiselimoviću ter doc. dr. Brigiti Ferčec. Za obštudijske in športne dosežke so priznanja prejeli naslednji študenti: Jan Lokar, Simon Simčič, Jure Žabjek, Patrik Vitez ter študentska ekipa v odbojki. Dekan je priznanje za raziskovalne dosežke podelil prof. dr. Juriju Avscu, priznanje za prostovoljno delo Marku Mlakarju ter zahvale za osebni prispevek pri razvoju fakultete doc. dr. Francu Žerdinu ter bivšemu dekanu, prof. dr. Bojanu Štumbergerju. Za finančno pomoč pri izvajanju javne službe sta zahvali prejeli družbi Elektro Maribor d.d. in GEN energija d.o.o.

Slovesnost v prijetnem ambientu Mestnega muzeja Krško je s kulturnim programom popestrila Glasbena šola Krško s pevcem Janom Arhom ter pihalnim triom v sestavi Tita Žnideršič, Maša Žoher in Jan Fritz.

(Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, eP)

fakulteta za energetiko
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice