Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
16.01.2020
18:30
Obnova ceste Zalog - Mrzla Planina
Foto: ePosavje.com
Občini Krško in Sevnica že nekaj let sodelujeta pri obnovi povezovalnih cest med obema občinama. Ena takih je cesta, ki povezuje kraja Zalog in Mrzlo Planino.

Obnovljena cesta Zalog - Mrzla Planina

Vreme je šlo izvajalcem na roko

KRŠKO Cesta med Zalogom in Mrzlo Planino je zdaj obnovljena, saj so se dela zaradi ugodnih vremenskih pogojev dokončala že decembra. Obnovljeni odsek ceste povezuje Zalog v občini Krško in Mrzlo Planino v sevniški občini. "Po dogovoru z Občino Sevnica smo se lotili urejanja določenih cest, ki so povezovalne ceste med obema občinama. Cesta med Zalogom in Mrzlo Planino je še ena zadnjih povezovalnih cest, ki ni bila urejena," pove župan Občine Krško Miran Stanko.

Cesta je bila v zimskem času težko prevozna in nevarna

"V občino Sevnica se vozi kar nekaj ljudi z območja Bohorja in je ta cesta predvsem v zimskem času dokaj težko prevozna, zaradi oteženega pluženja pa tudi nevarna," dodaja. Zato so se odločili, da to cesto v dolžini približno 800 metrov obnovijo, jo rekonstruirajo, nekoliko razširijo in asfaltirajo. Ta poteka do meje z občino Sevnica in se priključuje na cesto, ki so jo v sevniški občini obnovili v letu 2018.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Cesta je že v uporabi

Decembra so jo asfaltirali

"Glede na to, da je vreme primerno, so se dela končala pred rokom. V mesecu decembru je bila cesta asfaltirana, sedaj potekajo še nekatera zaključna dela, cesta pa je že v uporabi," pojasnjuje Stanko in dodaja, da je vrednost naložbe znašala 85 tisoč evrov.

(eP)

sevnica
krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja