Skip to main content
V Posavju 7.3° C Sobota, 8. maj 2021
15.01.2020
13:52
Kako naprej pri mostu na Brodu pri Podbočju?
Grafika: ePosavje.com
Most čez Krko na Brodu pri Podbočju, ki je bil zaprt od 13. avgusta, so prejšnji teden po uspešno opravljenem tehničnem pregledu znova odprli za promet za vozila, lažja od treh ton in pol.

"Dolgoročno si bomo prizadevali za izgradnjo novega mostu"

Most je odprt, a kako naprej? Kateri so naslednji koraki?

KRŠKO Po skoraj petih mesecih je most na Brodu pri Podbočju znova odprt. S tem se je domačinom skrajšala pot po vsakdanjih opravkih, do sedaj so se namreč morali voziti mimo Kostanjevice na Krki ali Cerkelj ob Krki. A kako naprej? Kateri so naslednji koraki? Kot poudarja Janez Barbič, predsednik Krajevne skupnosti Podbočje, si bodo dolgoročno bodo prizadevali za izgradnjo novega mostu.

Naslednji korak? Priprava projektne dokumentacije za nov most

Barbič: "Določeni problemi še zmeraj obstajajo"

Kot pravi Barbič, "bo zdaj potrebno vse sile upreti v to, da se pripravi projektna dokumentacija za nov most in da čimprej pridemo do novega. Še zmeraj določeni problemi obstajajo, ki jih bo potrebno reševati na drugačen način."

"Strokovni odbor bo zdaj sodeloval z Direkcijo"

Predsednik Krajevne skupnosti Podbočje se zahvaljuje strokovnemu odboru, "ki vložil veliko energije v to, da je prišlo do odprtja mostu. Ta strokovni odbor bo zdaj sodeloval z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo pri pripravi projektne dokumentacije in upam, da bodo upoštevali napore samih krajanov."

In za kakšen most si bodo krajani prizadevali?

"Želimo si mostu z nosilnostjo 40 ton"

"Prizadevali si bomo, da bo most prevozen in da bo imel nosilnosti 40 ton in da bi na njem imeli hodnik za pešce in kolesarje. Ne bi si želeli, da imamo most spet samo za 10 let in da bi se stalno zapiral. Želimo si dolgotrajne rešitve," ob tem še poudarja Barbič.

(bš)

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja