Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
10.07.2020
11:54
Podpis pogodbe za nov vrtec v Dobovi
Grafika: ePosavje.com
V četrtkovem dopoldnevu so v Dobovi podpisali pogodbo za izgradnjo 5-oddelčnega vrtca s tremi igralnicami v pritličju in dvema v nadstropju. Gradnja je predvidena do konca oktobra naslednje leto.

Podpis pogodbe za gradnjo vrtca v Dobovi

"Pridobitev bo za naš kraj izjemno pomembna"

BREŽICE Z novim objektom v Dobovi, starega bodo porušili, bodo zagotovli ustrezne prostorske pogoje za izvajanje predšolskega varstva v Dobovi. Kot pravi ravnateljica OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Ivana Baškovič, se je otroško varstvo v Dobovi začelo pred 50 leti. "Pred dobrimi 40 leti smo dobili vrtec, danes je dotrajan in ne nudi okolja, ki bi lahko vzpodbujal kreativnost in vse tisto, kar naj bi vrtec vzpodbujal pri otrocih." V Dobovi so zelo veseli, da je prišlo do podpisa pogodbe za nov vrtec. "Nekaj časa smo prosili, da bi dobili nov vrtec, saj so se razmere v vrtcu res izjemno poslabšale. Pridobitev bo za naš kraj izjemno pomembna," ob tem še dodaja ravnateljica.

Pet oddelkov v Dobovi, še dva na podružnični šoli v Kapelah

Zadnjih deset let imajo en oddelek vrtca v prostorih osnovne šole. "Vsi otroci bodo dobili življenjske pogoje, ki pripadajo vsem otrokom, ne glede na to, kje smo." V zadnjih sedmih letih imajo v Dobovi pet oddelkov, še dva pa na podružnični šoli v Kapelah. Vsako leto imamo tako sedem oddelkov, med 90 in 100 otrok," pravi sogovornica.

"Vrtec bo bistveno bolj prostoren od sedanjega"

In kdaj bo v Dobovi nov vrtec?

"Obstoječi vrtec bomo porušili in na tem prostoru izgradili novega. Stari vrtec ima nekje 317 kvadratov, nov bo imel 820 kvadratov. Vrtec bo bistveno bolj prostoren," je ob tem povedal brežiški župan Ivan Molan. "Upam, da se bo gradnja začela zdaj. Rok za dokončanje je do konca drugega leta, enako kot v Artičah. V najpoznejšem roku bi lahko otroke v vrtec vključili že med zimskimi počitnicami leta 2022. Če bo izgradnja napredovala hitreje od predvidenih načrtov in če bomo lahko zagotovili sredstva, bi bil vrtec lahko zgrajen pred načrtovanim rokom," še dodaja župan.

Več v torek ob 20. uri v oddaji Posavski tednik na ePosavje TV.

(eP)

brežice
dobova
šole v posavju
video

Pridružite se nam