Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
07.04.2020
14:43
Pogovor z Urško Erjavec
Foto: ePosavje.com
Kako v teh dneh poteka pouk na osnovnih šolah? Pogovarjali smo se z učiteljico kemije na OŠ Jurija Dalmatina Krško Urško Erjavšek.

Kako v teh dneh poteka pouk na osnovnih šolah?

Poslužujejo se modernih komunikacijskih poti

KRŠKO Učiteljica kemije na Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško Urška Erjavšek nam je pojasnila, kako v teh dneh poteka pouk. "Za učence na teden pripravim gradivo za dve šolski uri, kajti kemija je na urniku dva krat na teden. Gradivo se objavi na šolski spletni strani," pravi sogovornica. Kot dodaja, "učence pozovem, da delo redno in za sproti naredijo, da svoje zvezke po možnosti fotografirajo in mi fotografije pošljejo na elektronski naslov ali pa smo na vezi preko instagrama. Njihove fotografije pregledam, učencem redno odgovorim, pokomentiram njihovo delo, jih spodbudim, da kaj dopolnijo, popravijo, če je to potrebno."

"Snovi zaenkrat še ne ocenjujemo"

"Pogrešam razgovore z učenci"

Kakor pravi Urška Erjavšek, "od učencem pričakujem redno šolsko delo, da izpolnijo tisto kar jim napišem, da ostajajo v stiku s šolo, da ostajajo v stiku z mano, kot z razredničarko. Zelo sem vesela kakšnega dodatnega vprašanja. Trenutno ocenjevanja še ni, čakamo na dodatna navodila s strani ministrstva. Zaenkrat pa snovi še ne ocenjujemo. Kar se tiče ocenjevanja, je potrebno tudi snov prej preveriti, utrditi, kar pa mogoče malo manjka v tem času. Več časa porabim, zato ker moram svojo učno uro drugače organizirat, pogrešam razgovore z učenci, pogrešam metodo, da sami pridejo do svojih odgovorov. Predvsem pa veliko časa porabim zato, da poslano gradivo s strani učencev pregledam in poskušam tudi redno odgovorit."

"Starši poročajo, da učenci redno delajo"

Starši poročajo, da učenci redno delajo, da uspejo v enem tednu narediti snov, ki jo učitelji pripravijo. "Pogrešajo kakšno dodatno razlago, jih pa seveda tudi njih skrbi ocenjevanje, še prej pa tudi preverjanje znanja," še dodaja sogovornica.

(eP)

krško
šole v posavju
video
koronavirus
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice