Skip to main content
V Posavju -1° C Četrtek, 9. februar 2023
02.08.2021
09:19
Potres, Zagreb, 2. avgust 2021
Grafika: ARSO
Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) pravijo, da je v noči z nedelje na ponedeljek pri Zagrebu znova treslo.

Potres z magnitudo 4,2

Ponedeljek, 2. avgusta, ob 1.27

BREŽICE V ponedeljek, 2. avgusta 2021, ob 1.27 so namreč seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 4,2 v bližini Zagreba, 157 km jugovzhodno od Ljubljane.

Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci posamezni prebivalci na vzhodu Slovenije. Na ARSO ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Ga je v Posavju kdo čutil?

Sodeč po (ne)odzivih na spletni strani Agencije Republike Slovenije, do jutra so prejeli vsega tri odzive, potres ni povzročil prevelikega preplaha. Razlog, da je potres s takšno magnitudo ostal skoraj pa nezaznan, bi lahko iskali tudi v globini potresa. Seizmografi namreč pravijo, da je na območju Petrinje streslo na 17 kilometrih globine.

(09:17) Popravek magnitude 

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so popravili magnitudo potresa na 3,7. Potres so čutili predvsem na Hrvaškem, na območju epicentra pri Petrinji.

(eP)

potres
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja