Skip to main content
V Posavju 0.1° C Petek, 27. januar 2023
07.02.2020
08:08
Tekmovanje iz znanja računalništva v Novem mestu
Foto: Fakulteta za informacijske študije
Prejšnji petek je na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu potekalo 5. tekmovanje iz znanja programiranja in spletnih tehnologij.

Sodelovali dijaki iz štirih srednjih šol

NOVO MESTO Na tekmovanju je sodelovalo 20 dijakov in dijakinj iz štirih srednjih šol jugovzhodne regije - Šolskega centra Novo mesto, Šolskega centra Krško-Sevnica, Gimnazije Brežice ter Gimnazije in Srednje šole Kočevje. Dijaki so sodelovali v dveh kategorijah, prva kategorija je vsebovala naloge iz znanja spletnih tehnologij (HTML, CSS in javascript), druga kategorija pa standardne naloge iz programiranja v izbranem programskem jeziku.

Fotogalerija (Foto: FIŠ):

Krčana osvojila 3. mesto

Prvo mesto v kategoriji spletne tehnologije je z 59 točkami dosegel dijak Šolskega centra Novo mesto Tim Rezelj. Drugo mesto je s 54 točkami dosegel lanski zmagovalec, prav tako dijak ŠC Novo mesto, Anže Kocjančič, na tretje mesto pa se je z 42 točkami uvrstil dijak Šolskega centra Krško-Sevnica Nejc Zupanc. V kategoriji programiranje sta si prvo mesto s 75 točkami delila dijaka Šolskega centra Novo mesto Jernej Avsec in Lan Dolenc. Na tretje mesto pa se je z 42 točkami uvrstil dijak Šolskega centra Krško-Sevnica Anej Vovčak.

(bš)

šole v posavju
brežice
gimnazija brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja