Skip to main content
V Posavju 28° C Torek, 24. maj 2022
06.05.2019
20:33
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljek se je v Sloveniji začel drugi del letošnjih regijskih mednarodnih vojaških vaj. V naslednjih tednih bodo na štirih vajah sodelovali pripadniki različnih zavezniških in partnerskih vojsk.

Vaja Takojšen odgovor 2019

Takojšen odgovor 2019 Prva od štirih vaj bo taktična vaja enot Takojšen odgovor 2019, ki jo so-vodijo Poveljstvo kopenske vojske ZDA v Evropi, slovenska in hrvaška vojska. Med 6. majem in 12. junijem bo na njej sodelovalo okrog  3000 udeležencev iz Slovenije, Črne gore, Hrvaške, Italije, Nemčije, Severne Makedonije in Poljske. "Večina vojaških dejavnosti se bo odvijala na in v okolici letališč Cerklje ob Krki, Divača in Rakičan, na Osrednjem vadišču SV Postojna, v mariborski in v okolici ankaranske vojašnice," so sporočili iz Slovenske vojske.

V času  med 6. in 10. majem bo tako v okolici in na letališču Cerklje ob Krki povečan promet vojaških vozil ter preleti vojaških letal in helikopterjev zaradi prihoda in nastanitve sodelujočih na vaji.

Vir: Slovenska vojska

Pomembnejših aktivnosti do petka ne načrtujejo

Kot pravijo, bo v med 6. in 10. majem v okolici in na letališču Cerklje ob Krki povečan promet vojaških vozil ter preleti vojaških letal in helikopterjev zaradi prihoda in nastanitve sodelujočih na vaji. Glavnina prometa bo potekala od avtocestnih odcepov Drnovo in Čatež proti vojašnici, pomembnejših aktivnosti na terenu do petka ne načrtujejo.

Vpoklic zemljišč

V Slovenski vojski še dodajajo, da bodo med 6. in 11. majem prevzemali zemljišč s strani komisije vojašnice Jerneja Molana od prebivalcev, katerih zemljišča so bila vpoklicana za vajo. "Prevzem bo potekal po krajih, datumih in urah kot je bilo navedeno v vpoklicu," pravijo v sporočilu.

(bš)

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja