Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.01.2020
12:56
Klub posavskih študentov 2019
Foto: Miha Krivec
Na Klubu posavskih študentov se ob vstopu v novo desetletje spominjajo uspehov in dogodkov minulega leta, še posebej ravno zaključenega sklepnega projekta KPŠ veseli december. Več v nadaljevanju.

Leto 2019 v znamenju 20. obletnice Festivala za mlade Šrot

POSAVJE Leto 2019 je posebej zaznamovala 20. obletnica Festivala za mlade ŠROT, v decembru pa so po nekajletnem premoru ponovno uspešno izpeljali izlet v praznično evropsko mesto.

Za posavskimi študenti je živahno leto

Začetek leta s smučarijo. Marca KIFL Fešta v Ljubljani. Pa čistilna akcija. Častim ½ litra v Krškem. 20. ŠROT. Tridnevni Mladinski kulturni festival. Brucovanje v Ljubljani. In KPŠ veseli december. Gre za zgolj nekaj najodmevnejših projektov, ki so jih KPŠ-jevci organizirali za mlade v Posavju v preteklem letu. Največji zalogaj jim že 20 let predstavlja zgodba Festivala za mlade ŠROT, ki je skozi zgodovino med mladimi in mladimi po srcu dobil renome najboljšega uvoda v poletje. Obiskovalci (v zadnjih letih) vseh generacij pa iz leta v leto bolj polnijo prizorišče tradicionalnega dogodka ob koncu šolskega leta.

KPŠ veseli december

Za pester zaključek koledarskega leta so tudi tokrat poskrbeli s krovnim projektom KPŠ veseli december - dogajanje so začeli že 1. decembra – na dan boja proti aidsu, ko so v organizaciji Dijaške skupnosti Posavja z deljenjem kondomov in rdečih pentljic po posavskih srednjih šolah ozaveščali o nevarnostih nezaščitene spolnosti. Poleg zastopanja interesov mladih pa si še posebej v decembru prizadevajo tudi za humanitarnost, zato so s pridružitvijo dobrodelni akciji Božiček za en dan pripomogli k prazničnosti decembra za vse. Z vsako leto večjo količino zbranih majhnih škatel, ki rišejo velike nasmehe, mladi v Posavju izkazujejo izjemen posluh za sočloveka.

Kifl fešta Posavje

Največje dejanje KPŠ veselega decembra je bila tudi v letu 2019 KIFL Fešta Posavje, ki se je odvila v petek, 20. decembra 2019, v dvorani Mladinskega centra Krško. Za tokrat povsem slovenske glasbene ritme so poskrbeli delno lokalni An'ene, v Sloveniji že dobro poznani Lumberjack, pravo evforijo pa so povzročili Joker out. Dogodek so organizatorji dopolnili z dobrodelno noto, in sicer v sodelovanju z Mladinskim centrom Krško – s svojo akcijo Analogni spomin za dober namen so se pridružili zbiranju prispevkov za mlado družino Makovec–Mohar, ki je novembra zaradi hudega požara izgubila svoj dom. Obiskovalci so tako v zameno za prostovoljni prispevek domov odnesli neminljiv spomin na KIFL Fešto Posavje 2019 (polaroidno fotografijo).

Pravljični Dunaj

Kot zadnji dogodek v letu pa so 26. decembra 2019 po nekajletnem premoru ponovno izpeljali izlet v praznično evropsko mesto – na pravljični Dunaj. Ogledali so si največje znamenitosti, se podučili o zgodovini mesta, zvečer pa nazdravili s kuhančkom ob pogledu na eno najlepših okrasitev v Evropi. Za ekipo Kluba posavskih študentov, ki se je v letu 2019 tudi malce »pomladila«, je tako uspešnih 356 dni. Z vstopom v novo – 366-dnevno obdobje pa se že spogledujejo z novimi idejami, izzivi in priložnostmi za mlade v Posavju.

Klub posavskih študentov

klub posavskih študentov
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
fotogalerija

Pridružite se nam