Skip to main content
V Posavju 22° C Petek, 19. avgust 2022
21.10.2020
14:30
Zadnji teden pred krompirjevimi počitnicami se imajo v Pišecah res super. Šolske učilnice smo zamenjali za učenje v naravi, pri vsem tem pa nam je pomagalo tudi lepo sončno vreme.

Šolske klopi zamenjali za učenje v naravi

Obisk mlina, kozolca, čebelic ...

BREŽICE Z našo nekdanjo učiteljico Anico Butkovič so se učenci prvega in drugega razreda (učiteljica Katja Berkovič) pogovarjali kar pri vaškem mlinu o pomenu vode, mlina, o zgodovini mlinarstva v Pišecah … Učiteljica Anica je učence popeljala tudi v notranjost mlina in pokazala, kako iz koruze dobimo moko, katero orodje se potrebuje v mlinu. Nato pa jih je odpeljala še pod vaški kozolec, kjer jih je naučila iz sitja narediti stolček. Čisto preprosta igrača, s katero se je sama igrala kot otrok.

Ker blizu Pleteršnikove domačije stoji čebelnjak, so se učenci prvega in drugega odločili, da se čim več naučijo tudi o čebelicah. Pred panji sta jih pričakala dva izkušena čebelarja – Andrej Sotelšek in Dominik Kosi. In spet je bila to zelo poučna in koristna učna ura na prostem. Učenci so sicer o čebelicah že precej vedeli, a tudi veliko novega izvedeli. Predvsem pa zdaj vedo, da je potrebno za čebelice skrbeti, sicer tudi mi ne bomo preživeli. Ob prihodu v razred so si pripravili še energijske tablice z medom in ovsenimi kosmiči, nato pa se lotili panjskih končnic.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Ustvarjanje iz naravnih materialov

Učenci tretjega in četrtega razreda so tudi popestrili svoj pouk. Šolsko okolico zdaj krasijo njihovi izdelki iz kamnov, kostanjev, vejic, listja … Tudi nekaj inukšukov so postavili. Če ne veste, kaj je to, le vprašajte gospoda googla! Da narava ponuja ogromno materiala za ustvarjanje, že vedo, učiteljica Romana Žnideršič pa jih le motivira, da izpod njihovih spretnih prstov nastanejo čudovite umetnine. Tako so živalice nastajale iz različnih vrst listov. Učenje in zabava z roko v roki – kaj hočemo boljšega! Da smo nasmejani in igrivi v teh negotovih časih, je vesela tudi naša ravnateljica – gospa Nuška Ogorevc -, ki nas vsak dan pride pogledat in pohvalit naše delo in izdelke.

Sicer pa vsi malo pogrešamo naše prijatelje, ki se učijo na daljavo. Verjamemo, da se kmalu spet srečamo. Vsem vam pa pošiljamo veliko sončne in pozitivne energije s hribčka pod Špičkom in vam želimo, da ostanete zdravi.

Novinarska ekipa OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja