Skip to main content
V Posavju 26.7° C Nedelja, 25. julij 2021
01.03.2020
15:57
Spomladanska dela, Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtek, 27. februarja 2020, so v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice gostili dogodek Priprava na pomladanska dela z Janom Bizjakom.

Priprava na pomladanska dela z Janom Bizjakom

BREŽICE Ker se bliža pomlad, smo četrtkov večer obarvali na temo sadno-zelenjavnega vrta. Naš gost je odraščal na kmetiji. S sadjarstvom in vrtnarstvom je v stiku že od malih nog, saj je imel svoj zelenjavni vrt že pri desetih letih. Tako smo v prvem delu predavanja izvedeli marsikaj o vrtninah in ustreznem obdelovanju vrta, predvsem o vrstah gnojil in procesih, s katerimi lahko vrtninam koristimo ali škodimo. Veliko dobrih nasvetov smo slišali tudi o obrezovanju sadnega drevja. Ker je bilo predavanje obogateno z ustreznim slikovnim gradivom, smo tudi nepoznavalci jasno razumeli pravilno obdelavo drevja.

Našega gosta so do izbrane življenjske poti poleg ljubezni do narave privedle tudi zdravstvene prepreke. Z njimi se je soočil sam in jih z ustrezno prehrano iz doma pridelane prehrane tudi povsem odpravil. Tako je celotno predavanje nadgradil tudi z napotki o tem, kako določeno vrsto sadja ali vrtnin pripraviti.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Bogate izkušnje in ustrezna izobrazba so ga pripeljale do pomembnih življenjskih spoznanj na vseh področjih življenja. Očitno je, da v svojem poklicu uživa; pravi, da je v skrbi za vrt in sadno drevje ključno, da v tem uživamo. Delovati moramo strpno, saj nečesa, kar je narava ustvarjala na tisoče let, ne moremo spremeniti čez noč.

Ela Gaborovič,
Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja