Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
04.05.2020
12:29
Prvomajska budnica
Grafika: ePosavje
Letošnja prvomajska budnica v krški občini letos poteka drugače, kot pa so jo bili občani vajeni vsakega 1. maja, že tam od zgodnje pol pete ure zjutraj. Člani Pihalnega orkestra Krško v nadaljevanju:

Koronavirus ni  prekinil prvomajske tradicije

KRŠKO 1. maj ni le praznik dela. 1. maj je tudi dan, na katerega skoraj vse slovenske godbe igrajo budnico. Prvomajska budnica je tradicija Pihalnega orkestra Krško. Tradicija, ki so jo letos zaradi ukrepov in navodili na državni ravni, žal prekinili. A to orkestra vseeno ni ustavilo, da ne bi razmišljali o malo drugačni budnici.

V petek, 1. maja, ob 9. uri na Zoomu

Tokrat so se krški godbeniki 1. maja dobili preko Zooma in tako poskušali stopiti v stik z ljudmi ter jim zaigrati. Virtualno so se sprehodili po krških cestah in obiskali sosednje vasi, na poti se jim bodo pridružili dolgoletni godbeni navdušenec Edo Komočar, podžupanja občine Krško Nuša Somrak, župan občine Krško Miran Stanko, evropski poslanec Franc Bogovič, predstavnik Krajevne skupnosti mesta Krško Ivan Učanjšek in predsednica Krajevne skupnosti mesta Krško Nataša Šerbec, ki je orkestru v veliko pomoč pri organizacije letošnje budnice.

Budnica bo!

Kot so sporočili iz Pihalnega orkestra Krško, so virtualno obiskali Dom starejših občanov in obujali spomine z nekaterimi krajani Zdol, Dolenje vasi, Gore kot tudi z dolgoletnim dirigentom orkestra, prof. Dragom Gradiškom.

V petek ob 9. uri

"Na letošnji budnici se jim bosta pridružila tudi Pihalni orkester DKD Senovo, z dirigentko Mašo Žveglič Poljšak in družina Sotošek. Vabljeni po poti prvomajske budnice v petek, 1. maja, ob 9. uri. Spremljate jo lahko na uradni spletni strani Pihalnega orkestra Krško, njihovi facebook strani kot tudi na Ansat TV."

(bš)

krško
napovednik
video

Pridružite se nam