Skip to main content
V Posavju 18.7° C Četrtek, 7. julij 2022
29.05.2019
10:39
Grafika: ARSO
Kot so sporočili z Agencije Republike Slovenije za okolje, bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji do četrtka zjutraj padlo še do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Več v nadaljevanju novice.

Padavine konec maja 2019

* IZ MINUTE V MINUTO *

30. maj 2019

(07:00) Krka poplavila cesto Kostanjevica na Krki - Zameško

V Križišču poplavilo podvoz

V sredo ob 18.42 je dežurni delavec Komunale Sevnica v naselju Križišče, občina Sevnica zaprl občinsko cesto zaradi poplavljenega podvoza, ob 19.05 je reka Krka poplavila cestišče na relaciji Kostanjevica na Krki – Zameško v občini Kostanjevica na Krki. Delavci CGP Krško so postavili ustrezno signalizacijo o popolni zapori cestišča. Vetrolom

Podrto drevo

Ob 4.32 se je na regionalno cesto Brežice-Bizeljsko, pri naselju Bukošek, občina Brežice, zaradi vetra in obilnega deževja podrlo drevo. Dežurni pri cestnem podjetju je drevo razžagal in odstranil, do odstranitve drevesa je bil promet oviran.

29. maj 2019

(14:30) V sredo in četrtek bodo reke še poplavljale

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, se bodo v sredo popoldan in v četrtek še poplavljale nekatere reke na območju Dolenjskega krasa, Ljubljanica na Ljubljanskem barju ter Krka v srednjem in spodnjem toku.

Pretok Krke se bo v spodnjem toku umiril v četrtek zvečer

"Poplavljanje rek bo predvidoma na območjih pogostih poplav. Pretok Ljubljanice se bo ustalil predvidoma v četrtek čez dan, pretok Krke v spodnjem toku pa v četrtek zvečer," dodajajo v sporočilu.

(13:15) Kako kažejo pretoki?

Pretok Save na postaji Čatež je ob 11.50 presegel 1000 m3/s, Krka v Kostanjevici na Krki je nekaj pred 13. uro pri 125 m3/s. V porastu je tudi Sotla, s torkovih slabih 4 m3/s je v sredinem zgodnjem popoldnevu na 30 m3/s.

(13:10) Količina padavin do 13:10

Intenziteta padavin se zaenkrat še ne umirja, z jugovzhoda se nad naše kraje pomikajo nove padavine. Na postaji v Leskovcu pri Krškem so se ustavili pri 21,4 mm dežja, na Sremiču pri 19,6 mm, v Birni vasi in na Senovem pa je do tega trenutka padlo danes 20,3 mm dežja.

(13:05) Radarska slika padavin ob 13. uri

(11:50) Količina padavin do 11:50

V Leskovcu pri Krškem je danes padlo 18,8 mm dežja (26,2mm/24h), na Senovem 18,4 mm, na Sremiču 16,6 mm, v Sevnici pa 16,2 mm dežja.

(10:45) V jugovzhodni Sloveniji še do okoli 50 mm dežja

Po poročanju meteorologov, bo predvsem v jugovzhodni Sloveniji do četrtka zjutraj padlo še do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter.

(10:40) Vodnatost rek je velika

Kot pravijo na Agenciji Repulibke Slovenije, je vodnatost rek v večjem delu države velika, na vzhodu so ponekod srednji. Ponoči so reke narasle v večjem delu države, v jutranjih urah se razlivajo vodotoki na jugozahodu in osrednjem delu države.

Reke bodo v sredo še naraščale

Danes bodo reke naraščale in se razlivale na jugozahodu, jugu in osrednjem delu države. Naraščale bodo kraške reke. V četrtek bo vodnatost rek še vedno velika, razlivale se bodo reke na jugu, vzhodu in severovzhodu države. Kraške reke bodo čez dan še naraščale, v petek bo vodnatost rek upadla, Ljubljanica in Krka se bosta še razlivali.

Radarska slika padavin

Spremljamo razvoj vremena

Na naših straneh bomo podrobneje spremljali razvoj vremena in dogodkov v naslednjih dneh, ko boste lahko ažurno spremljali obvestila Agencije Republike Slovenije in Centra za obveščanje Republike Slovenije. Pridružite se nam na Facebook strani Vreme v Posavju, kjer lahko spremljate zadnje informacije.

krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
vreme v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi