Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
16.03.2021
15:29
United Group v sodelovanje z Nokio
Grafika: United Group
Skupina United Group bo v petih letih vložila več kot 500 milijonov EUR za zagotavljanje najhitrejših in najzanesljivejših širokopasovnih storitev na obstoječih in novih trgih.

Omrežje bo skupini omogočilo, da milijonom uporabnikov zagotovi napredne storitve in storitve s hitrostmi do 10 Gbps.

Skupina United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, je danes objavila, da je izbrala družbo Nokia za podporo pri uvajanju optičnega omrežja naslednje generacije po vsej Jugovzhodni Evropi. Omrežje bo milijonom domačih in poslovnih uporabnikov zagotovilo napredne storitve in storitve s hitrostmi do 10 Gbps.

Skupina United Group, ki ima med drugim v lasti telekomunikacijske blagovne znamke Telemach, SBB, Vivacom in Nova, je sporočila, da naj bi v naslednjih petih letih vložila več kot 500 milijonov EUR za razširitev svojega optičnega omrežja na nova območja in nadgradnjo obstoječih z infrastrukturo, ki temelji na tehnologiji XGS-PON in omogoča hitrosti do 10 Gbps.

Znotraj skupine v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Nokia bo dobavila tudi opremo Wi-Fi mesh za vrhunsko izkušnjo domačih brezžičnih omrežij, kar vključuje delo na daljavo, igre, spletno televizijo, predvajanje video vsebin in prenos vsebin na več naprav. Omogoča tudi spremljanje delovanja domačih omrežij v realnem času in dodatno optimizacijo nastavitev brezžičnih omrežij v celotnem omrežju.

Direktor področja tehnologije v skupini United Group, Željko Batistić, je povedal: "United Group je kot vodilni telekomunikacijski operater v regiji, v kateri živi 40 milijonov ljudi, zavezana naložbam v najnaprednejšo tehnologijo, saj želimo svojim uporabnikom zagotoviti najbolj inovativne izdelke in storitve ter najboljšo uporabniško izkušnjo.«

Batistić je dodal: "Prav tako pomagamo pri uresničevanju digitalne prihodnosti Jugovzhodne Evrope, saj bomo zagotovili, da bo naše omrežje naslednje generacije, ki je že sedaj največje v regiji, pripravljeno na prihodnje potrebe naših uporabnikov doma in na delovnem mestu."

 Podpredsednica Nokie in generalna direktorica oddelka za fiksna omrežja, Sandy Motley, je povedala: "Veselimo se skupnega sodelovanja pri naslednji stopnji rasti skupine United Group, pri čemer bomo sodelovali kot prednostni ponudnik opreme za dostop do optičnega omrežja. Z našimi rešitvami FTTH in Wi-Fi lahko zagotovimo izjemno hitro in zanesljivo omrežno infrastrukturo ter domačo brezžično izkušnjo brez primere, ki bo zadovoljila potrebe naročnikov skupine United Group danes in v prihodnosti."

Širokopasovno omrežje skupine United Group je zaradi stalnih naložb najhitrejše v regiji. Med številnimi nagradami je tudi certifikat Best in Test*, ki ga je neodvisna raziskovalna hiša Umlaut

pred kratkim že drugo leto zapored podelila Telemachovemu omrežju v Sloveniji, saj se je to izkazalo za najboljše med preizkušenimi. V podjetju se ponašajo z omrežjem nove generacije, GIGA omrežjem, ki pokriva več kot 350.000 gospodinjstev v Sloveniji. Nenehne naložbe in nadgradnje zagotavljajo njegovo stabilnost in visoke hitrosti ter dobro uporabniško izkušnjo. Uporabniki to prepoznavajo, zato je podjetje Telemach ob koncu lanskega leta prevzelo tudi vodilno mesto med ponudniki fiksnega širokopasovnega interneta.

United Group si s stalnimi naložbami prizadeva še dodatno utrditi svoj vodilni položaj na obstoječih in novih trgih.

S poslovanjem na področjih telekomunikacij in medijev platforma skupine United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike vsebin v Jugovzhodni Evropi. Podjetje posluje v osmih državah in ima približno 11 milijonov uporabnikov ter 12.500 zaposlenih.

O skupini United Group:

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. Podjetje z več kot 12.500 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavlja približno 11 milijonom uporabnikov v 8 državah. United Group ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.

 

 

 

 

 

OGLASNO SPOROČILO

oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja