Skip to main content
Torek, 26. september 2023
10.06.2019
09:26
Foto: Občina Krško
Na petkovi slavnostni akademiji v počastitev praznika občine Krško v Kulturnem domu Krško je župan občine Krško mag. Miran Stanko podelil letošnje nagrade in priznanja za ustvarjalno delo in uspehe.

Slavnostna akademija v počastitev praznika občine Krško

KRŠKO Veliki znak sta prejela Franc Glinšek za pomemben prispevek pri razvoju Podbočja ter širše lokalne skupnosti in Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško ob 50- letnici delovanja in prepoznaven prispevek h gospodarskemu razvoju.

Slavnostna govornica mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je v svojem nagovoru podarila, da je prav, da ob prazniku občina vsako leto znova krepi spomin na dogodke izgnanstva. "Ta spomin moramo varovati zaradi nas, našega poguma, dostojanstva in samozavesti. Zaradi prihodnji rodov, da bi razumeli, kako visoka je cena svobode." Dodala je, da je v izogib takšnim tragedijam treba spoštovati pravice slehernega posameznika. "Prav je, da država in občine hodijo z roko v roki," je dejala.  Sodelovanje Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter Občino Krško pa ocenila kot dobro ter poudarila, da Občina Krško področju socialnega varstva posveča veliko pozornosti, predvsem skrbi za starejše, pri tem pa omenila pilotni projekt dolgotrajne oskrbe MOST, ki se izvaja v krški občini.

Fotogalerija:

Župan mag. Miran Stanko je orisal dosedanje uspehe in zaključene naložbe v občini ter predstavil načrte za prihodnost. Ob tem je poudaril: "Srce razvoja so ljudje, ki sodelujejo, se povezujejo, jim je mar in znajo razlike med seboj izkoristiti v prid vseh". Zahvalil se je občankam in občanom, ki s svojim delom v gospodarstvu, kulturi, izobraževanju, športu, organizacijah in društvih, poklicno ali pa kot prostovoljci, gojijo duh skupnosti.« In dodal: "Želim si, da bomo v prihodnje skupnost ponosnih ljudi, širokih v dejanjih ter pogledih. Posameznikov, ki se zavedamo, da je naše največje bogastvo raznolikost idej in pogum, da jih uresničimo."

Znak Občine Krško so prejeli Hilmija Ahmatović za predano delo in spodbujanje razvoja šaha v občini Krško, Ivan Čolak in družba Elmont za življenjsko delo na področju gospodarstva in več kot 25 let uspešnega poslovanja družbe ter Anton Sotošek za vsestransko glasbeno ustvarjalnost

Priznanja Občine Krško pa so prejeli Rok Sanda za izjemne dosežke na področju gledališke dejavnosti, Ivan Šturbej za dolgoletno prostovoljno delo na področju gasilstva in turizma na Senovem, Dejan Učakar za bogato glasbeno ustvarjanje tako v lokalnem kot v slovenskem prostoru in tujini, Gimnazija Krško za dolgoletno delo z mladimi na področju varovanja okolja in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Krško ob 20-letnici ohranjanja vrednot osamosvojitvene vojne za samostojno Slovenijo.

Jubilejna priznanja pa so podelili družbi Vipap Videm Krško (ob 80-letnici), Posavskemu muzeju Brežice (ob 70-letnici), Glasbeni šoli Krško (ob 70-letnici), Prostovoljnemu gasilskemu društvu Velika vas (ob 70-letnici), Gostilni Gadova peč (ob 70-letnici), Ljudski univerzi Krško (ob 60-letnici), Društvu za varilno tehniko Krško (ob 40-letnici), Vzgojno-varstveni ustanovi pri OŠ Raka - Vrtcu Čebelar (ob 40-letnici), Društvu potapljačev Vidra Krško (ob 30-letnici), Kulturnemu društvu Žarek Dolenja vas - sekciji Ljudski pevci Ajda (ob 20- letnici), Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije, podružnici Posavje (ob 20- letnici), Karitas Krško (ob 10-letnici) in Kulturno-umetniškemu društvu Liber (ob 10-letnici).

Slovesnost, ki jo je povezovala Bernarda Žarn, so s plesnima točkama Deklica z vžigalicami in Pepelka popestrili učenke in učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško ter Simfonični orkester Glasbene šole Krško in Rajhenburški oktet. Praznovanje se je nadaljevalo z druženjem na Trgu Matije Gubca s skupino Rock Defect.

Občina Krško

krško
fotogalerija
video

Pridružite se nam