Skip to main content
V Posavju 16.8° C Sobota, 11. julij 2020
27.05.2019
13:22
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V soboto, 25. maja 2019, je bil v Pišecah res en čaroben dan. Čeprav smo morali zjutraj priti v šolo, nam ni bilo težko vstati, kajti pred nami je bil naš tradicionalni glasbeni festival.

Delovna sobota v Pišecah v znamenju glasbe in dobrodelnosti

PIŠECE Štiri stojnice, polne čudovitih izdelkov naših učencev in otrok iz vrtca, so kar vabile k ogledu. S prostovoljnimi prispevki, namenjenimi šolskemu skladu, si bomo lahko privoščili kakšen izlet več. Ob 10. uri pa smo se vsi preselili v Dom Pišece, kjer je potekal festival. Tokrat sta voditeljsko vlogo prevzeli mama Jožica in hči Larisa, za glasbeno podporo pa je skrbel učitelj Dejan Jerončič. Vsi nastopajoči so poželi veliko aplavzov in navdušenja polne dvorane, letošnje presenečenje pa so bile glasbene točke bivših učenk oziroma krajank. Nastopila je tudi 5-članska družina Ogorevc, mami Jožica in njeni 4 otroci. Čudovito! A brez šolskega banda, v katerem igrata kitaro učitelja David in Dejan, bobne obvlada osmošolec Anej, mikrofon pa je bil tokrat v rokah učiteljice Maje, ni šlo.

Fotogalerija:

Gospa ravnateljica Nuška Ogorevc je ob koncu pohvalila vse nastopajoče, jim podelila priznanja, nagrade je prispevalo podjetje Avto Krka, na koncu pa se zahvalila vsem za obisk in prostovoljne prispevke. Vsi smo se preselili pred šolo, kjer nas je čakalo še kosilo. S soncem smo začeli dan in ga tako tudi končali. Vsi veseli, bogati za nove izkušnje, predvsem pa ponosni na naše učence, ki so s svojim petjem ogreli naša srca, hkrati pa izdelali čudovite stvari in s tem dokazali, da so pravi mali ustvarjalci. Hvala vsem, se vidimo naslednje leto!

Alenka Cizel, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam