Skip to main content
V Posavju 16.5° C Ponedeljek, 20. marec 2023
19.07.2019
14:44
Foto: Društvo Sonček Posavje
Društvo Sonček Posavje je konec junija tudi letos organiziralo zdravstveno terapevtsko kolonijo na Pašmanu. Kaj vse so počeli in kje se so bili? V nadaljevanju objavljamo fotografije in poročilo.

Sončkova zdravstveno terapevtska kolonija (ZTK)

PAŠMAN (HRVAŠKA) Program je zajemal razbremenitev družin vsakodnevnih skrbi in jim omogoča, da se posvetijo sebi in svojemu otroku z motnjami v razvoju, vzpostaviti dobro interekcijo in komunikacijo med terapevti in družino, navezujejo stike, integracija in inkluzija otrok z motnjami v razvoju, okrepitev zdravja, učenje rekreativnih in sprostitvenih dejavnosti.

Naši posavski sončki so tako imeli vsakodnevne terapije, vožnje z banano, vodnim skuterjem, čolnom, supanje tako sede, kot samostojno, plavanje v morju, igre v vodi, predavanje, druženje, sprostitvene aktivnosti.

Fotogalerija:

Vodne aktivnosti

S pomočjo prostovoljcev smo sledili vsem zastavljenim ciljem in v ZTK so smo tudi letos poleg terapij velik poudarek dajali vodnim aktivnostim, ki so prav tako terapevtskega pomena na bolj prijeten - zabaven način, saj pri vseh vodnih aktivnostih največ delamo ravno na prenosu teže in lovljenju ravnotežja.

Iskrena hvala osebju iz Vile Lavande - Marjanu in Alešu za soustvarjanje kvalitetno preživetih dni v zdravstveno terapevtski koloniji.

Društvo Sonček Posavje

društvo sonček posavje
posavje
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja