Skip to main content
Petek, 22. september 2023
20.09.2019
09:34
Foto: Ansat TV
Nad vasjo Planina pri Podbočju je tudi letos potekalo tradicionalno srečanje Spomin in opomin, kjer so se poklonili žrtvam poboja vaščanov leta 1942 in se spomnili na dogodke v osamosvojitveni vojni.

Planina - spomin in opomin

Spominsko srečanje

KRŠKO Na tradicionalnem srečanju se je tudi letos zbralo veliko število ljudi, ki so s svojim prihodom počastili žrtve poboja 14. in 15. septembra 1942, slavnostni govornik je bil predsednik vlade Marjan Šarec.

Proslava in pohod ob 77. obletnici požiga vasi in poboja talcev

Nad vasjo Planina pa so se spomnili tudi na dogodke iz leta 1991, ko je takratna enota milice Uprave za notranje zadeve Krško zajela skupino pripadnikov JLA, ki se je po bitki v Krakovskem gozdu skušala prebiti preko Gorjancev na Hrvaško. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Marjan Šarec, ki je v nagovoru spomnil, da se je med 2. svetovno vojno dogajalo marsikaj, tudi izdajalstva. Ob tem je spomnil, da je 2. svetovna vojna prinesla mnoge grozote in tudi po njej ni bilo vse idealno in pravilno, kot bi si želel narod

Planina - spomin in opomin

Tradicionalno proslavo in pohod ob 77. obletnici požiga vasi in poboja talcev so tudi letos pripravili, da bi obudili spomin na omenjene dogodke in z željo, da se kaj podobnega ne bi več ponovilo.

Ansat TV

krško
posavski tednik
ansat tv
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja