Skip to main content
V Posavju 19.9° C Sobota, 1. oktober 2022
20.12.2019
10:58
Foto: arhiv ePosavje
Na Policijski upravi Novo mesto ugotavljajo, da se kljub številnim preventivnim in represivnim aktivnostim, ki jih izvajajo skozi vse leto, število alkoholiziranih povzročiteljev nesreč ne zmanjšuje.

133 nesreč povzročili vozniki pod vplivom alkohola

Alkohol in neprilagojena hitrost = ...

KRŠKO Policisti so tako letos smo obravnavali 133 prometnih nesreč, ki so jih povzročili vozniki pod vplivom alkohola, v enakem obdobju lanskega leta pa 119, Povprečna stopnja alkoholiziranosti pri povzročiteljih znaša visokih 1,4 promila in se, tako policisti, v zadnjih desetih letih ne znižuje.

Letno okoli 1400 kršitev zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Policisti pravijo, da alkoholizirani vozniki največ nesreč povzročijo zaradi neprilagojene hitrosti, močno pa je v porastu vzrok zaradi nepravilne strani in smeri vožnje. Policisti na območju Posavja, Dolenjske in Bele krajine med kontrolami prometa letno obravnavajo okoli 1400 kršitev zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Mladi vozniki bolj odgovorni

Vse več pijanih v jutranjih urah in v dnevnem času

Decembra se običajno še poveča število voznikov, ki za volan sedejo pod vplivom alkohola. Policisti ugotavljajo, da so v zadnjih letih mladi vozniki bolj odgovorni, kar pa ne težko trdijo za starejše. Ne drži splošno prepričanje, da so pijani vozniki na cestah le v večernem in nočnem času - vse več primerov policisti ugotavljajo v jutranjih urah in v dnevnem času.

Alkotesti bodo pogostejši, več pozornosti tudi ugotavljanju vožnje pod vplivom drog

Tako bodo do konca decembra pogosteje preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil, več pozornosti pa bodo namenjali tudi ugotavljanju vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Policisti ob tem voznike pozivajo, da upoštevajo cestno prometne predpise in za volan sedejo le v ustreznem psihofizičnem stanju - brez vpliva alkohola ali prepovedanih drog.

(bš)

policija
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja