Skip to main content
V Posavju 1.7° C Torek, 7. februar 2023
31.07.2020
12:30
Prizidek Vrtcu Ciciban Sevnica
Grafika: Občina Sevnica
Na območju Naselja heroja Maroka v Sevnici bo v naslednjih mesecih živahno, začeli bodo z dozidavo Vrtca Ciciban. Z dogradnjo bodo, tako sevniški župan, izpolnjene trenutne prostorske potrebe.

V desetletju skoraj enkrat več otrok vključenih v predšolsko vzgojo

Prizdek novega vrtca

SEVNICA V sevniški občini opažajo, da se povečluje število otrok, ki so vključeni v predšolsko vzgojo. Če so v šolskem letu 2009/10 vrtec obiskovali 404 otroci, jih je bilo v šolskem letu 2019/20 v vrtce v občini Sevnica vključenih 708 otrok. Ob tem v Sevnici iščejo rešitve za prostorske in kadrovske izzive, s katerimi se srečujejo. Tako so lani pripravili predlog dozidave osrednjega vrtca v mestu, Vrtca Ciciban v Naselju heroja Maroka v Sevnici.

"Z dogradnjo bodo izpolnjene trenutne prostorske potrebe sevniškega vrtca"

Prejšnjo sredo sta sevniški župan Srečko Ocvirk in direktor na razpisu izbranega izvajalca, podjetja VG5 d. o. o. Miha Brlan podpisala pogodbo za izvedbo projekta dozidave omenjenega vrtca. Ocvirk je ob tem povedal, da je zaradi prostorske stiske dogradnja nujna in poudaril, da bodo s to dogradnjo izpolnjene trenutne prostorske potrebe sevniškega vrtca.

Prizidek Vrtca Ciciban v Sevnici

Prizidek Vrtca Ciciban v Sevnici

Prizidek načrtujejo na severo‐vzhodnem delu obstoječega vrtca, zasnovan pa je kot pritličen objekt z ravno streho, na kateri je predvidena igralna terasa.

Tri nove igralnice z lastnimi terasami

Na 365 m2 površine bo tako nov prizidek navezan na hodnik obstoječega objekta, pot do novih prostorov bo speljana mimo atrija, ki bo služil tudi kot delno nadkrita igralna terasa. V novem prizidku bodo tri igralnice z lastnimi terasami, tri garderobe, skupne sanitarije, kabinet namenjen vzgojiteljicam in prostor za arhiv. "Predviden je tudi prostor za umestitev ogrevalne in prezračevalne tehnike," še dodajajo na sevniški občini.

(bš)

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja