Skip to main content
V Posavju 27° C Ponedeljek, 8. avgust 2022
14.09.2020
10:30
Krčan, kolesa
Foto: arhiv ePosavje
Konec tega tedna bodo minila (že) tri leta od vzpostavitve avtomatiziranega sistema izposoje koles Krčan.

Začeli s tremi postajami in 15 kolesi

Trenutno je v uporabi 35 koles

KRŠKO Sistem avtomatizirane izposoje koles Krčan so v Krškem vzpostavili v letu 2017, ko so si lahko občani kolesa izposodili na treh postaja - pri železniški postaji na Vidmu, pri Občini Krško in pri Šolskem centru Krško - Sevnica. Vzpostavitev sistema izposoje koles je takrat sovpadala z obnovo mostu čez Savo, ko so si lahko občani poenostavili in skrajšali poti z levega na desni breg mesta in obratno.

Ob prvi obletnici najavili nove postaje, trenutno je 8 postaj

Ob prvi obletnici sistema so v Krškem najavili nove postaje, ki so jih lani počasi tudi predajali namenu. Tako so vzpostavili dodatne postaje pri Sparu na Vidmu, v Zatonu pri spodnjem vhodu v dvonivojsko parkirišče na Dalmatinovi ulici, eno od postajališč je pri gostilni Pečnik v Brestanici, četrto postajo so uredili v sklopu prenove parkirišča Park & Ride na nasprotni strani železniške postaje pri tovarni Vipap, peto izposojevališče koles pa je nasproti Zdravstvenega doma Krško.

Sistem za izposojo koles Krčan

292 aktivnih uporabnikov

Zabeležili več kot 6.000 izposoj

V Krškem imajo trenutno 292 aktivnih uporabnikov sistema za izpsojo koles Krčan, od uvedbe Krčana do danes so zabeležili 6.200 izposoj, trenutno pa je na voljo skupno 35 koles.

Za 14 ur na teden, a pred uporabo je potrebna registracija

Za naložbo v vseh sedem postajališč za izposojo koles je Občina Krško namenila okoli 200.000 evrov, s strani ministrstva za infrastrukturo pa prejela 105.000 evrov. Občani si lahko brezplačno izposojajo kolo za 14 ur vožnje na teden, za izposojo pa se morajo najprej z osebnim dokumentom registrirati in pridobiti kartico, in sicer v sprejemni pisarni Občine Krško ali na sedežu Centra za podjetništvo in turizem Krško, v Mestnem muzeju Krško ali na info točki Tržnice Videm.

(bš)

krško
krčan

Pridružite se nam

Novice iz Posavja