Skip to main content
V Posavju 5.7° C Petek, 9. december 2022
24.04.2020
14:03
Mestna promenada, Brežice
Foto: Luka Rudman / arhiv ePosavje
Turizem je tista gospodarska panoga, ki jo je epidemija novega koronavirusa zelo prizadela. V tako globalnem kot slovenskem turizmu smo priča situaciji, ki je doslej nismo poznali.

Kako bo letos s turizmom v občini Brežice?

Občina v slovenskem vrhu po turističnih prihodih

BREŽICE "Korona kar precej vpliva oziroma celotno dogajanje z epidemijo precej vpliva na turizem v občini Brežice, zato ker smo na tretjem oziroma četrtem mestu po turističnem prihodu. Največ najverjetneje vpliva kar na terme Čatež, ki beležijo največje število tujih turistov pa tudi Terme Paradiso in vse ostale ponudnike, ki se nahajajo v naši občini. Dejansko imamo ogromno nastanitvenih kapacitet, tako da dejansko vpliva in vplivalo bo tudi kasneje, ko občina Brežice ne bo prejela toliko sredstev s strani turistične takse," nam je povedala Mateja Gerjevič, direktorica Zavoda za podjetništvo in turizem Brežice.

"Vseh aktivnosti še nismo odpovedali"

Manjko sredstev iz naslova turistične takse bo vplival na delovanje ZPTM

In manjko sredstev iz naslova turistične takse bo posledično vplival na delovanje turizma v občini in Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, ki se iz tega vira tudi financira. "Budno spremljamo vsa dogajanja na državnem nivoju in tudi širše po Evropi, kako je z napovedmi. Nekaj sodelovanj z glasbeniki smo že odpovedali, predvsem v smislu sodelovanja na festivalu Brežice moje mesto, Mestni promenadi in tudi Otroškem pevskem festivalu, ki smo ga po navadi organizirali avgusta. Sicer vseh aktivnosti nismo še odpovedali, ampak pričakujemo, da bomo to storili v prihodnjem mesecu, ker verjetno ne bodo dovolili množičnih zbiranj," dodaja sogovornica.

(bš)

brežice
koronavirus
video
posavski tednik

Pridružite se nam