Skip to main content
V Posavju 4.9° C Sreda, 7. december 2022
11.10.2019
13:47
Foto: arhiv ePosavje
Učenci 6. razreda OŠ Tržišče so se udeležili mednarodnega natečaja Postani donavski umetnik in se z videom Voda je vir življenja uvrstili na 1. mesto na nacionalni ravni in na 3. mesto na mednarodni.

Priznanje jim bodo podelili v Budimpešti

János Áder, predsednik republike Madžarske jim bo bronasto priznanje izročil na slavnostni prireditvi v Budimpešti, ki bo potekala med 16. in 18. oktobrom. Osnovnošolci iz Tržišča so za udeležbo na natečaju izdelali dve leseni skulpturi z naslovom Lesena riba in Podvodni svet ter posneli in zrežirali video Voda je vir življenja.

Skulptura Lesena riba je prejela 1. mesto na državni ravni, skulptura Podvodni svet 3. mesto, video Voda je vir življenja pa je v svoji kategoriji prav tako dosegel 1. mesto, zato je bil skupaj z izdelkom Lesena riba poslan v oceno mednarodni komisiji. Video je mednarodna komisija uvrstila na odlično 3. mesto.

Združiti otroke in mlade

Namen natečaja, ki poteka že od leta 2004, je združiti otroke in mlade, ki živijo ob reki Donavi in njenih pritokih, letos pa je na natečaju sodelovalo 14 držav (Nemčija, Avstrija, Češka, Slovaška, Madžarska, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna Gora, Romunija, Bolgarija, Moldavija in Ukrajina).

Postani donavski umetnik

Natečaj sta skupaj organizirala Svetovno združenje za vodo za centralno in vzhodno Evropo (Global Water Partnership Central and Eastern Europe – GWP CEE) in Mednarodna komisija za varovanje reke Donave (International Commission for the Protection of the Danube River – ICPDR), vodilna tema natečaja pa je bila »Sodelujmo za naše vode«. Spodbujanje kritičnega razmišljanja in pozitivnega odnosa do varovanja okolja je za mlade generacije ključnega pomena. S tako visoko mednarodno uvrstitvijo so sodelujoči učenci in mentorica Tjaša Hribar Brce dokazali visok nivo znanja in talentiranosti.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam