Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
25.03.2020
14:08
DSO Krško, zaščitne maske
Foto: Občina Krško
Koronavirus kroji tudi življenje v Domu starejših občanov Krško (DSO). Kot sporoča direktorica DSO Krško Nuša Masnik, je minilo že skoraj tri tedne, kar so omejili obiske in izhode stanovalcev.

Že tretji dan v domači pralnici šivajo bombažne zaščitne maske za obraz

Stanovalci in zaposletni trenutno ne kažejo znakov virusnega obolenja

KRŠKO "Zavedamo se, da je to težko, saj pomeni, da so toliko časa že pretrgani osebni stiki, vendar je zaradi resnosti situacije tak ukrep nujen za zavarovanje naših stanovalcev. Stanovalcem je omogočen telefonski klic ali videoklici," pojasnuje direktorica. Tako stanovalci kot zaposleni trenutno ne kažejo nobenih znakov virusnega obolenja, že tretji dan pa v domači pralnici šivajo bombažne zaščitne maske za obraz.

Direktorica: "Vse aktivnosti v domu potekajo normalno"

Direktorica Doma starejših občanov Krško Nuša Masnik še pravi: "V tem času smo v domu prilagodili naše delo tako, da je življenje tukaj čim manj dolgočasno. Gibanje znotraj zavoda ni omejeno in vse aktivnosti potekajo normalno. Stanovalci ne občutijo krize epidemije in z vsem so ustrezno priskrbljeni, zato naj vas ne skrbi. Zaposleni smo se pripravili na izredne razmere, kolikor je to mogoče. Pripravili smo krizni načrt glede prostora in številčnosti nujnih ekip za delo. Vsako jutro se pred predajo službe sestane skupina za krizno delo (direktor, glavna sestra, socialna delavka in zdravnica), da se tekoče dogovarjamo o ukrepih. Za varno delo smo imeli prikaz uporabe osebne varovalne opreme, kar so nam prijazno predstavili zaposleni v Zdravstvenem domu Krško."

Dom starejših občanov Krško

Edina težava? Pomanjkanje varovalne opreme na trgu

"Imamo zagotovilo, da jo bomo dobili, če jo bomo potrebovali"

Tudi sicer zavodi v lokalni vsakodnevno sodelujejo v obeh smereh. V Domu tako kuhajo kosila za zunanje uporabnike, ki jih oskrbuje Center za socialno delo ter za zaposlene v nujni medicinski pomoči Zdravstvenega doma Krško. S hotelom Kunst so se dogovorili, da bod imeli zaposleni zagotovljena prenočišča, v kolikor bo to potrebno.

V šivalnici že tretji dan šivajo bombažne maske za obraz

"Edino težava nam je trenutno pomanjkanje varovalne opreme na trgu, saj je ni mogoče kupiti, vendar imamo zagotovilo Ministrstva za zdravje, da jo bomo dobili, če jo bomo potrebovali. Verjamemo tudi, da nam bo v primeru, da bodo zboleli stanovalci, na pomoč priskočili tudi v Civilni zaščiti. Vendar v Domu ne stojimo križem rok, že tretji dan v lastni pralnici šivamo bombažne maske za obraz," še dodaja direktorica.

Stanovalci in zaposleni ne kažejo nobenih znakov virusnega obolenja

"Želimo si, da bi tako ostalo čim dlje"

"Z veseljem tudi sporočamo, da stanovalci in zaposleni trenutno ne kažejo nobenih znakov virusnega obolenja. Vsi si želimo, da bi tako ostalo čim dlje. Polagamo na srce, da nam še naprej zaupate, da se stanovalci res dobro počutijo ter da za njih ustrezno skrbimo vsi zaposleni skupaj z domsko zdravnico. Vse svojce prosimo za zaupanje, da jih bomo v nujnih primerih pravočasno obveščali in jih v primeru kakršne koli potrebe, kjer bo potrebna njihova pomoč, poklicali," še dodajajo v sporočilu.

(bš)

krško
koronavirus
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja