Skip to main content
V Posavju 6.1° C Ponedeljek, 5. december 2022
24.07.2020
08:51
Začeli s preureditvijo zgornjega dela podmornice na Vidmu
Foto: ePosavje.com
Ureditev centra, ki bo svoje prostore dobil v objektu "podmornice" na Vidmu, je v polnem teku. Več v nadaljevanju novice.

Dom starejših občanov in Občina Krško sta pred petimi leti pristopila k iskanju novih rešitev oz. ko novim oblikam varstva starejših. Rešitev sta našla v obliki sklada za regionalni razvoj, v projektu Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru katerega se je začela aktivnost za vzpostavitev dnevnega centra za starejše občane z demenco v Krškem.

Center bo namenjen za do 20 uporabnikov

Ureditev dnevnega centra za približno 15 do 20 uporabnikov oz. varovancev poteka v nadstropni etaži trgovskega objekta "podmornica" na Vidmu. "Gre za poseg, ki naj bi trajal približno dva meseca. Dela so v polnem teku, gre pa za to, da se sedanji trgovski objekt v zgornjem nadstropju, ki je prazno, preuredi za dnevni center za starejše. Pravzaprav gre za center, kjer naj bi starejši, ki so potrebni nekega varstva, lahko prebivali tekom dneva," pove krški župan Miran Stanko.

Zato bo tudi prostor temu primerno urejen, dodaja. "Poleg sanitarij bosta generalno dva prostora, eden bo namenjen dnevnemu počitku, drugi za dnevne aktivnosti ter vsa pripadajoča infrastruktura."

Skupna vrednost 220 tisoč evrov, od tega 130 tisoč evrov s strani EU

Skupna površina tega objekta oz. dnevnega centra bo znašala 390 kvadratnih metrov, pojasnjuje župan. "Poleg nakupa objekta, ki je bil opravljen že pred časom, bo gradbeni del znašal približno 180 tisoč evrov, preostanek, približno 40 tisoč evrov, je vsota, ki bo namenjena za nakup opreme. Ob tem je treba reči, da se približno 130 tisoč evrov sredstev pridobiva s strani Evropske unije, saj gre za evropski projekt, v katerem nastopa več posavskih občin hkrati. Vsaka občina v svojem okolju ureja nekaj, kar bi šlo v sklop tega projekta."

Z deli bodo končali še v poletnem času

Z gradbeno-obrtniškimi deli bodo predvidoma zaključili konec avgusta, sledi opremljanje, pridobitev uporabnega dovoljenja pa je predvidena konec septembra.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice