Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
29.11.2019
08:36
Prižig lučk v krškem Zatonu
Foto: arhiv ePosavje
Krško bo znova svečke prižigalo skupaj v soboto, 30. novembra, na vstopni točki v staro mestno jedro – Zatonu, kjer bo tudi letos velik adventni venček.

Prižig prazničnih lučk v Krškem

V soboto, 30.  novembra, ob 17. uri

Adventni venček bo nekoliko osvežen, a še vedno nosi enako sporočilo praznikov: povezanost, ljubezen, svetlobo in toplino.

Štirje letni časi

Z vsako svečko se bodo spomnili letnega časa preteklega leta - pomladi, poletja, jeseni in zime. Praznični prižig lučk se bo pričel ob 17. uri s predstavo za otroke Lučka v temni deželi v izvedbi Čupakabre, za praznično vzdušje bosta poskrbela Vokalna skupina Gloss in posavska zasedba RockDefect.

Prižig lučk v Zatonu, 30. november 2019

Na stojnicah boste lahko kupili domači čaj, kruh, likerje in nakit, ogreli se boste lahko s kuhanim vinom in aromatičnim čajem ter okrepčali z zimskimi jedmi.

Dopoldne Miklavžev sejem

Dopoldne pa na Miklavžev sejem s pestrim dogajanjem na Tržnico Videm vabi Center za podjetništvo in turizem. Na bogato obloženih stojnicah bo sodelovalo več kot trideset ponudnikov, ki bodo poskrbeli za pestro paleto domačih dobrot in rokodelskih izdelkov za prihajajoče praznične dni. Bogat bo tudi obsejemski program. Poleg brezplačne degustacije sladkih dobrot, čaja in kuhanega vina, ki ga bo pripravila Kavarna in slaščičarna grad Rajhenburg, bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši obiskovalci. Zanje in njihove starše bo potekala ustvarjalna delavnica na temo priprave adventnih venčkov.

Čebelarski mozaik

Dogodek bo še posebej sladek in meden, saj bo Čebelarska zveza Krško pripravila celoten sklop različnih »čebelarskih« aktivnosti z nazivom »Čebelarki mozaik«. Predstavili bodo dejavnost čebelarstva, pripravili delavnico za otroke, degustacijo medu in izdelkov iz medu. Obiskovalce bo zabavala maskota, čebelica Kranjska sivka, s katero se bo mogoče fotografirati.

Sejem na Tržnici Videm

Celoten sklop aktivnosti bomo zaokrožili z otvoritvijo prvega medomata v Posavju, s katerim bo upravljala Čebelarska zveza Krško. Zanimivo predpraznično vzdušje na Tržnici Videm nam bo pričarala tudi novoletna smrečica, ki jo bodo za ta namen okrasili stanovalci Doma starejših občanov Krško s svojimi unikatnimi izdelki.

(Občina Krško, bš, eP)

krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja